Az elnök érthetetlen, veszélyes javaslatot tett, többen pedig sajnos hittek neki.

Amerikában fertőtlenítőszert isznak a koronavírus ellen, komolyan veszik Trump veszélyes javaslatát

Csütörtöki koronavírusos sajtótájékoztatóján Donald Trump azon elmélkedett, vajon kutatni kellene-e, hogy fertőtlenítőszert juttassanak a koronavírusos betegek szervezetébe, ha már külsőleg olyan jól pusztítja a kórokozót. Az ötletelés után több fertőtlenítőt gyártó vállalat lenyilatkozta, hogy még véletlenül se kezdjenek el hipót inni az emberek, mert belehalhatnak, mégis, úgy tűnik, egyre többen veszik komolyan az ötletet – legalább is erre utal, hogy négy államban is elárasztották telefonhívásokkal a mérgezésvédelmi központokat arra vonatkozóan, megihatják-e az otthon tárolt fertőtlenítőszert koronavírus ellen – írja a Newsweek.

A szóban forgó államok New York, Michigan, Maryland és Illinois, az érdeklődők pedig azt szeretnék tudni, mennyire biztonságos, amit Trump boncolgatott a sajtótájékoztatón.

„Látom, hogy a fertőtlenítő egy perc alatt kiüti. Egy perc alatt. Lehetséges, hogy injekción keresztül, vagy tisztításként csináljunk hasonlót? A tüdőbe megy be, károsítja a tüdőt, érdekes lenne ezt is lecsekkolni”

– mondta roppant összeszedetten az amerikai elnök csütörtökön.

Trump pénteken aztán megjegyezte, hogy csak szarkasztikusan mondta, amit mondott, és nem gondolta komolyan – mindegy, hogy ez igaz-e vagy sem, a lényeg, hogy az emberek komolyan vették. Szerencsére a mérgezések számában egyelőre nincs kiugró emelkedés, az emberek tájékozódnak és kérdeznek, mielőtt fertőtlenítőt innának.

Forrás: 24.hu

Kép: MTI/AFP

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Most dobta le az agyam a gépszíjat. Úgy érzem, egy darabig vegetatív állapotban leszek.
Ki is teszem a táblát a kilincsre: "Ne zavarjanak, vegetatív állapotban vagyok!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@namihami: Nem azt mondták, megtiltották a kérdezőknek az ital elfogyasztását.
namihami
@CsipkeRózsa: Így jobb? Akkor mégis miért itták meg?
CsipkeRózsa
@namihami: Szerintem nem jutottak el odáig.
vacsi
@nezelodo: Persze, hogy rá kell írni, ott senki semmit nem tud! Egyszer olvastam, hogy egy férfi hazaérkezett, a kisfiát a mózeskosárra együtt rátette a konyhában a villamos tűzhelyre, ami a súlyra bekapcsolt. A kicsi ott égett meg, mert a lángész apa közben kiment cigizni... A tűzhelyre nyilván nem volt ráírva, hogy a gyereket nem lehet rátenni.
amaramaistanna
@CsipkeRózsa: Sajnos lesz, vagy volt aki nem kérdez, kérdezett semmit. Ez a "jó" ember képes lenne kiirtani a saját szavazótáborát a tudatlanságával ... a gyártók hamar reagáltak hirdetésekkel, hogy NE! Le kéne számlázniuk a költségeket Trumpnak...
kereső
Ugyan már, miért szóljátok meg a "hülye" amerikaikat. Orbán , ha azt mondaná, hogy ugorj a kútba, mert az megvéd, és megmenekülsz- sokan habozás nélkül megfogadnák a tanácsát.( a kútba ugrás képletes- bármivel helyettesithető). Nincs olyan baromság, amit a hivők a vezéreik hivó szavára meg ne tennének- hiszen a gondolkodásukat már rég átengedték a vezérnek. Ha ehhez még társul némi -"nem irok, nem olvasok", akkor ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.