A koronavírust nem ember állította elő és nem genetikailag módosított kórokozó – jelentette be a valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI).

Amerikai hírszerzők: a Covid-19 nem mesterséges organizmus

Az állásfoglalásban a DNI hangsúlyozta: a hírszerzők álláspontja a nemzetközi közösség széleskörű tudományos konszenzusát tükrözi. Megerősítették viszont, továbbra is dolgoznak a vírus eredetének felderítésén, és vizsgálják azt a felvetést is, hogy a vírus nem egy kínai laboratóriumból szabadult-e ki véletlenül.

A felmerülő információk és hírszerzési jelentések alapján arra keresik a választ, vajon a járvány fertőzött állatokkal történt érintkezés, vagy egy vuhani laboratóriumban történt baleset következtében szabadult el.

A közlemény azt követően jelent meg, hogy Donald Trump elnök és Mike Pompeo külügyminiszter is azt sugalmazta, hogy a koronavírus a vuhani virológiai kutatóintézetből szabadult ki emberi hanyagság miatt. A DNI hangsúlyozta azt is, álláspontja a nemzetközi közösség széleskörű tudományos konszenzusát tükrözi.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Az egész csak most kezd igazán gyanúsá válni amikor egy amertikai elnök és az amerikai kutatók elkezdenek egymásnek ellentmondani vagy mutogatni egymásra...
legott
Talán így van, talán nem.
De az nem zárja ki, hogy folyamatosan kísérleteztek vele, és azt sem, hogy felelőtlenségből vagy direkt szabadították rá az emberekre (a kísérlet részekén).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.