Az indiai eset nagy botrányt kavart.

Egy kórházban a holttestek mellett kezelték a koronavírusos betegeket – itt van a kiszivárgott videó

Megrázó videót tettek közzé a közösségi oldalakon egy indiai járványkórházból, ahol féltucatnyi holttest mellett kezelik a koronavírusos pácienseket. Sokan attól tartanak, ez rámutat, hogy az ország egészségügyi ellátórendszere mennyire nem volt felkészülve a járványra.

A felvétel szerint a mumbai kórházban az orvosok úgy látják el a betegeiket, hogy közvetlenül mellettük fekete zsákokba csomagolva hevernek a holttestek. A videóban az is látható, hogy a páciensek hozzátartozói ott járkálnak a kórteremben.

Pramod Ingale kórházigazgató a családokat hibáztatta, amiért nem vitték el szeretteik holttestét. Mint mondta, az áldozatok testét azért hagyták a kórteremben, mert a halottasház megtelt. A jogszabályok szerint az elhunyt koronavírusos betegek testét legkésőbb harminc perccel azután el kell vinni a kórtermekből, hogy halottá nyilvánították őket.

A kórház vezetőjét nem sokkal később ki is rúgták, utódja pedig megígérte, többet ilyen nem fog előfordulni.

A közzétett képsorok egész Indiát felháborították, mert sokan attól félnek, hogy az ország bizonyos részein azonnal túlterheltté válna az egészségügy, ha a járvány berobbanna.

Indiában egyelőre Európához és az Egyesült Államokhoz viszonyítva egyelőre sikerült alacsonyan tartani az esetek számát, de Mumbaiban nem éppen a legjobb a helyzet. A városban eddig 13 500 esetet azonosítottak, és az elmúlt egy hónapban napról napra növekszik a fertőzöttek száma.

Forrás: 24

Kép: Twitter

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
India? Igen, India atomhatalom, hatalmas autógyárai vannak(na jó, belső ellátásra), rengeteg ünnepük van. Van is mit ünnepelni.
Zsopiale
A hullák keringése leállt már, a sejtek táplálása megszűnik, így a vírusok létfenntartása is megakad. Nyilván fertőznek még egy ideig a halál beállta után. A sejtek oxigén nélkül nem működnek ugyebár és megfelelő mikrotápanyagok nélkül, a vírus fertőzőképességéhez, és reprodukciós képességéhez ezek nélkülözhetetlenek. Ergo a szervezetben bent levő vírusos sejtek, mind már elhaltak, velük a vírusok is... egy letakart hulla tehát nem tud fertőzni, nem köhög, nem fogdos semmit. Max az kaphat tőle, tán egy napig vírust el, aki az orrát meg a száját nyalogatja. Szerintem ilyet az eleve fertőzött emberek nem nagyon szoktak csinálni. A baj inkább az, hogy ha megindul a bomlás folyamat, akkor a holttest mérgezővé válik (de ez is több napos folyamat), tehát X nap után mérgezés veszély lép fel, ugyebár szivárogni kezd belőle több helyről a bomlási hulla-folyadék, ami párolog is. tehát pl maszk nélkül valaki szagolgatni kezdi vagy megfogja kesztyű nélkül, utána a szájához ér, az akár bele is halhat a mérgezésbe. Egyedül ez a veszély van. Szerintem e veszély nem érinti a koronavírusosokat mellettük, a bűzt sem érezhetik, hiszen a lélegeztetőgép zárt rendszer ugyebár, nem viszi be a kinti párát és gázokat. A szegény elhunyt emberek (kérdés hogy biztos, hogy rosszabb-e nekik, Indiában sokan, nyilván nem a muszlimok, hiszik hogy nem, mert már megszabadult a lelkük ugyebár) a koronavírustól teljes biztonságban vannak, ezt garantálhatom...
peterkelemen
És? Mi ez ahhoz képest, amit Orbán elkövetett parancsba adta, hogy küldjenek haza súlyos betegeket ergó halálra ítélte őket.
peterkelemen
„Nem tudom, mi lesz velünk” – Óriási a felelősség: egy nyaktól lefelé lebénult fiút is kénytelen hazavinni a családja a kórházkiürítés miatt www.blikk.hu/aktualis/politika/korhaz-kiuritesi-dontes-csalad-lebenult-fiu-haza-kell-vinni/fb6wblt?fbclid=IwAR1b1Qb98-7EjWcpwBvh5eJJikqxpD7_s6JklNmpnAVKeD7i_AHktQqSg00
peterkelemen
Orbán sorsára hagyja a kórházi kezelésre szorulók 60 százalékát egy részüket szó szerint halálra ítélte - Orbán fasiszta állama csak az erőseké és az egészségeseké, és nem akar pénzt költeni betegekre és öregekre. Nekik egy sorsot szánnak: haljanak meg. - Tíz éve hagyja lerohadni a magyar kórházakat, ahonnan menekülnek az orvosok és a nővérek külföldre. Miközben Orbán a gázszerelő strómanja, a lánya és a veje nevére íratta immár a fél országot, dollármilliárdokat loptak ki az adófizetők pénzéből, amit az egészségügyre kellett volna fordítani. - Orbán Viktor egy elmebeteg, diktátor, akinek agyára ment a hamis kereszténység, a politikai katolicizmus, a hatalommánia és a pénzimádat. Képtelen a kormányzásra, alkalmatlan a feladat ellátására, egy szófosó handabandázó, aki csak a propagandához, az emberek becsapásához, a gyűlöletkeltéshez ért. nepszava.us/orban-sorsara-hagyja-a-korhazi-kezelesre-szorulok-60-szazalekat-1/
peterkelemen
Népirtó Orbán parancsára kitették a lebénult beteget a kórházból - 12 óra sem telt és meghalt index.hu/belfold/2020/04/23/oroshaza_hazakuldtek_a_felig_lebenult_beteget_fel_nap_mulva_meghalt/
peterkelemen
Orbánnak NÉPIRTÁSÉRT i felelnie kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.