Nagyon erős a videó, ahogy a tiltakozó orvosok és ápolók látványosan elfordulnak a kormányzati delegációtól. A brüsszeli Szent Péter Kórház a járvány elleni küzdelem egyik legfontosabb helyszíne volt, itt ápolták Belgium első fertőzöttjét és sokáig minden igazolt beteget ide szállítottak. Természetes választásnak tűnt, hogy Sophie Wilmès miniszterelnök első kórházlátogatásán ide érkezzen, de arra aligha számított, hogy a frontvonalban dolgozók így fogadják: az orvosok és ápolók díszsorfalat álltak a miniszterelnök konvojának, majd amikor elhaladt mellettük, szépen sorban hátat fordítottak neki. A szakszervezetek szerint a néma demonstráció a kormányzati válságkezelés hibáira akarta felhívni a figyelmet, illetve különösen az egészségügy alulfinanszírozására, az alacsony fizetésekre, a rengeteg túlórára és a munkaerőhiányra.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
orbánnal mernék ezt megtenni a kórházi dolgozok, másnap mehetnének a munkaügyi központba
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@luiz: a munkaügyi központ pedig kapna egy leiratot, hogy nem vehetik fel. Így kerek a story.
csak úgy....
@kissé felnőttem: azért tudós mert tudja,hogy mikor mit kell mondani.
division
@Horizont: Nem kellene úgy tenni, mintha az idős otthonokat csak nálunk érintette volna a vírus.
division
@csak úgy...: Nyáron nem lesz olyan mértékű, a vírusok nem igazán szeretik a meleget, az UV sugárzást. Természetesen az embereken is sok fog múlni a továbbiakban is, de valamilyen szinten fel kellett a tiltást oldani, hiszen a gazdasági válság, munkanélküliség szintén komoly veszélyt jelent.
Rockxy
Nem mintha különösebben vigasztalna minket, de a cikk szerint a fejlettművelthaladó nyugaton is szar a helyzet a betegségiparban.
Az is lehet, hogy onnan gyűrűzik ide?
csak úgy....
@Rockxy: miért ne,ha töled kína nyugatra van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.