Kulcsszerepet játszott a mozgalomban, de csak a pénzért tette.

"Az egész színjáték volt" – A halálos ágyán vallotta be a döbbenetes igazságot az abortuszellenes aktivista: lefizették jobboldali keresztény csoportok

A halálos ágyán vallotta be Norma McCorvey, álnéven Jane Roe, hogy pénzért cserébe lett belőle abortuszellenes aktivista – írja a 24.hu. Norma az abortuszt legalizáló bírósági döntés felpereseként vált híressé a hetevenes években, ám az álláspontját – mint kiderült – azért változtatta meg, mert jobboldali keresztény szervezetek lefizették.

A lap felidézi azt az 1973-as évet, amikor az Egyesült Államokban a Roe kontra Wade néven ismerté vált perben hozott ítélet miatt az abortuszt minden amerikai nőnek járó alkotmányos alapjognak minősítették. Eleinte nem kavart nagy port a döntés, később, a 80-as években viszont a Republikánus Pártban egyre nagyobb befolyást szerző keresztény jobboldal központi témává tette: azt szerették volna elérni, hogy teljes mértékben tiltsák be az abortuszt.

Jane Roe, azaz Norma 1973-ban kulcsszerepet játszott a perben, ő segítette elérni, hogy az abortuszt elvégezhessék az Egyesült Államokban. Éppen ezért sokként érte az embereket, amikor 1995-ben keresztény szervezetekkel az oldalán azért kezdett el küzdeni, hogy újra tiltsák be.

Egy róla szóló dokumentumfilmből azonban most kiderült: végig szerepet játszott, mivel lefizették, hogy abortuszellenes aktivista legyen belőle. A színlelésért közel félmillió dollárt kapott.

„Én voltam számukra a nagy fogás. Kölcsönös dolog volt. Elvettem a pénzüket, ők meg kamerák elé állítottak, és elmondták, hogy mit kell mondanom. És azt is mondtam. Az egész színjáték volt. Jól csináltam. Jó színésznő vagyok”

– mondta halálos ágyán Norma.

Forrás: Blikk/24

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És az egyház nem érti miért fordulnak el az emberek tőle. A hitelvesztés szó az amit nem tudnak értelmezni.
namihami
A honi keresztényeink is hasonló hívekkel bírnak, legfeljebb a külső máz más rajtuk. A csalás, hazugság a kereszténység lényegi eleme. (az egyik)
ómió
Na, ugye! Egy "haladó" csak magzatgyilkolás-párti lehet! De genere!
Klubtag
"Eladó az egész a világ.
Aranyborjú fennen trónol,
Minden őelőtte hódol,
Mindenki hitvány pénzt imád.
Itt a kurta földi pályán
Érte koldus és király
Fékevesztett táncot jár.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király.
A Sátán örül.
Eladó az erény s a bűn,
Érte küzd a test, a szellem,
Őhozzá visz minden út,
Érte dúlnak háborúk
S harcok: ember, ember ellen.
És az átkos Mammonért
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király.
A Sátán örül."
www.youtube.com/watch?v=vE21OqRPtAo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.