Már napközben is gondok voltak a magyar külügy közleményében, aztán kiderült, ordas nagy hazugságok vannak benne.

Roppant kínos: meghazudtolta Szijjártót az izraeli külügyminiszter, szó se volt a Fidesz kedvenc dumáiról

Szijjártó Péter külügyminiszter délelőtt videót tett közzé Facebook-oldalán, majd később a minisztérium közleményt is kiadott arról, hogy telefonon felhívta Gabi Askenázi izraeli külügyminisztert, hogy gratuláljon az új izraeli kormány megalakulásához, és csevegjen egy kicsit a futballról, Pisont Istvánról, ilyenekről. (Ez a sportos szál csak a FB-videóból derül ki, a hivatalos közleményből kimaradt.)

A magyar külügyminisztérium közleményét az MTI is kiadta.

A közleményen már napközben módosítani kellett, azután megszólalt Askenázi irodája: 

a két miniszter beszélgetésében szó sem esett azokról a kérdésekről, amelyek teljesen véletlenül a Fidesz kedvenc politikai frázisai, miszerint nemzeti szuverenitás, nemzeti identitás, bevándorlás.

Az izraeli külügyminiszter tehát azt állítja – írja az Izraelinfo –, hogy egyáltalán nem beszéltek ilyesmiről.

A magyar külügyminisztérium elnézést kért, fordítási hibára hivatkozott, és kiadta a fenti javítást, illetve azt írta az izraeli félnek, hogy – itt az Izraelinfót idézzük –

a Jeruzsálemről és Budapestről szóló, a szuverenitásról, a biztonságról és az illegális bevándorlás elleni fellépés szükségességéről szóló részt »kizárólag a magyar félnek kell tulajdonítani«.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/KKM/Borsos Mátyás

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@kulabombaafityiszre: Majd, ha visszajátszod a beszélgetést, bolsiék seggnyalója, akkor hazudd rá! Én meg erre utalok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@SystemError: Bolsi szarkupacként mi fáj néked?
Rockxy
ezojan kínos, hogy szórase érdemes.
tejhatalom van a zorbánéknél, fogjuk már föl margit!
karma1
@ómió: Nagyon orulnek, hogyha leugranal @Nessy -rol; a kisujjaban tobb tudas van, mint a te tohonya-bohom nagy fejedben, - bar te aztan mindent tudhatsz a vilagrol, mint regi komcsi, akinek valahogy sikerult atmenteni magat a mostani ujabb eraba... Ha @Nessy erthetoen levezeti neked a bolsevik szo jelenteset, akkor egesz nyugodtan elfogadhatod Tole - mert AZ a jelentese - dehat nektek a tortenelem csak arravalo, hogy a regi baromsagokat sikeruljon feltetlenul atultetni a mostani helyzetre, es lehetoleg sok penzt csinalni belole a parezer ingyenelonek.
Ja, es @SystemError -rol is ugorj le, - a bolsi te magad vagy, csak szar ezt beismerned, ugye?
SystemError
@ómió: Nekem nem fáj, hogy hülye vagy. Tényleg nem érzed magad rosszul, mert láthatóan nem te vagy a legélesebb kés abban a troll fiókban. Mondhatnám, hogy egy agyatlan hülye vagy, aki 2 szót kombinál. Persze tudom a feladat nem ez.. és a rongáláshoz meg nem ész kell.. Szerencsére fidess környékén akad ilyen, mint te bőven. B.

Azért boldog lehetsz, hogy Magyarország életében van egy kis tiszavirág időszak, amíg a senkik értéket jelentenek más helyi urambátyám senkiknek. Gondolj majd erre az időszakra úgy, mint a nagy kiugrási pontra az életedben...:) Tudod, amit az unokáknak mesél majd az ember hősként! :) Papa Habony csicskája volt:)
Rockxy
bazze, május 22én esett egy kis tavaji hó.
kit érdekel már megint?
desir62
A hit hű fidióták nem értik a lényeger.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.