Legalább tíz ember fertőződött meg az új koronavírussal Németországban, miután egy étteremben tesztüzemet tartottak.

A Bild cikke alapján az Index azt írja, az Alsó-Szászország tartományban lévő Jheringsfehnben található „Öreg pajta” nevű étterem már legalább egy éve zárva volt felújítás miatt. Május 15-én tesztüzemet tartottak, és azokat hívták meg vendégként, akik támogatták a vendéglő renoválását.

A tulajdonos állítása szerint betartottak minden higiéniai és távolságtartási szabályt.

A hírek szerint május 16. és 20. között hivatalosan nem fogadott vendégeket az étterem, de a helyi járványügyi hatóságokhoz eljutottak olyan információk, hogy mégis zajlott valami az Öreg pajtában.

Az étteremben többen is voltak próbafőzésen és állásinterjún.

A lényeg, hogy mostanra legalább tíz ott tartózkodó ember koronavírustesztje lett pozitív, köztük a tulajdonosé is, a helyi járványügyi hatóságok pedig 70 embernél rendeltek el házi karantént. Közülük többnél megjelentek már a tünetek, így a fertőzöttek száma várhatóan emelkedni fog.

Forrás: Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Románia, Németország...ez az. Csak így tovább.
Az egyik még le se csengett, máris itt a következő hullám. A honi nagyeszűek most nyitnak. Vajon mire alapozva vélik, hogy minket kikerül?
Be fog sz@rni a vírus a Mi Istenünktől?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Románia, Németország...ez az. Csak így tovább.
Az egyik még le se csengett, máris itt a következő hullám. A honi nagyeszűek most nyitnak. Vajon mire alapozva vélik, hogy minket kikerül?
Be fog sz@rni a vírus a Mi Istenünktől?
nezelodo
Ennyi erővel mehettek volna misére is, csak ott nincs misesör...
Pálinkás Pál
@namihami: Elmondom neked miért nyitnak..mert ha a fejed tetejére állsz,akkor sem tudsz egy vírust kiirtani...meg kell tanulni vele élni,ahogy az influenzával.../mellesleg ez is egy fajtája/...és az emberek többségének tele van a púpja már a korlátozásokkal...főleg úgy hogy 90 %-uk észre sem veszi hogy átfut rajta...te sem vettél volna semmit észre belőle ha a sajtó nem ezt tolja éjjel-nappal!!! Egy átlagos napon itthon kb 250-300 ember hal meg ,különböző okokból...tehát nagyságrendekkel több mint a covid miatt, mégsem nagyon emlékszem hogy bárki kétségbe esett volna miatta az elmúlt években!!
emerencia
@namihami: Sok országban hamarabb kezdődött, szigorúbb intézkedéseket hoztak, (pl. több iparcikk boltot zártak be) anyagilag védték az egyéneket és mikor úgy látták jónak, enyhítettek a szigorításokon. Nálunk később kezdődött, sok ember anyagi áldozatával sikerült görbét lapítani és elhitetni mindkivel, hogy ugyanabban az időszakban lehet könnyíteni mint a többi országban. Ráadásul rengeteg közvetlen eladással (nincs plexi és távolságtatás az eladáshelyen) foglalkozó bolt forgalmát feltuningolták klf.kedvezményekkel. A vendéglátásban is korai a nyitás a magyarországi helyzethez képest. Magyarországon a hatvan feletti nyugdíjra még nem jogosult, közvetlen közelben embererekkel foglalkozóknak sincs karantén, ha elfogy a vezetők által engedélyezett kivehető szabadság. Most már csak a szerencsénkben bízhatunk ugyanis a fiatalság jelentős része úgy ötvenig, bődületes hisztinek érzi ezt az egészet, nincs veszélyérzete és maszk nélküli légzésre, szabad mozgásra, bulira vágyik. És meg is fogják kapni bármi áron! Ez az elvárás az idősb, nem nyugdíjas munkavállalókkal szemben is. Az ő nagyobb egészségügyi kockázatuk nem számít, hiszen egy tragikus kimenetel esetén a nemsokára esedékes nyugdíjuk megspórolható. A fő cél, hogy kevesebb legyen a nyugdíjas. A nagy létszámú, életét ledolgozó, a rendszerváltást megszenvedő, minden megkeresett pénzükből adót és járulékokat fizető késő Ratkósokat meg kell valahogy ritkítani. Ez a hála azért mert önzetlenül finanszírozták utódaik boldogulását és elődeik korai nyugdíjazását.
namihami
@Pálinkás Pál: Csakhogy a 200-300 ember halála ""természetesnek"" mondható. Ellentétben egy olyan halállal, amit az elhunyt a saját vagy más felelőtlenségének köszönhet. (most tekintsünk el pl. a gyorshajtóktól és hasonlóktól)
Az pedig, hogy mondjuk rajtam átfut--az egy dolog. De ha én észre sem veszem, viszont tőlem a családom, barátaim vagy akár vadidegenek nyalják össze, az már járvánnyal való veszélyeztetés. Éppen ez történt pl. ebben az említett vendéglőben. De Szerbiában és Romániában is. Ha Te nem TUDOD, hogy fertőző vagy, akkor még veszélyesebbnek minősülsz, mert úgy szórod, hogy semmit nem teszel ellene.
Én még azt is megértem, hogy sz@r dolog egy szűk karanténban lenni (pláne fiatalon), de nemcsak a véneket viszi a víz. Egyre több fiatal, sőt picigyerek is beleesik a szórásba.
Pálinkás Pál
@namihami: Szóval számodra meglepő hogy az öreg ,beteg emberek belehalnak egy olyan fertőzésbe, ami az egészségesnek meg sem kottyan?? de képzeld a 2-300 ember, aki átlagosan napont meghal,is jórészt öreg ,beteg ember...,eltekintve a balesetesektől,stb...ez már csakígy van,mióta világ a világ...Most akkor szerinted,amíg a vírus velünk lesz ,addig senki sehová???
namihami
@Pálinkás Pál: Legalább is erősen korlátozva. Ugyanis az a 200-300 ""öregember"", az betegségben hal el. De aki vírusban hal meg, és van ilyen is közöttük, kortól függetlenül, az bizony valahol, valakitől összeszedi. És, ha a lehetőséget megpróbáljuk leszűkíteni, akkor a terjesztés lehetősége is csökken. És, ez már csak a betegségek (és erre az influenza a legjobb példa) jellemzője, hogy új hordozó híján elmúlnak. De ha újabb éttermek, strandok, bulihelyek nyílnak, akkor ott a frisshús. Akik aztán viszik tovább, többek között akár a saját család öregeinek, de vadidegeneknek is. Netán éppen ez lenne a cél?
És ez már csak így van...
Pálinkás Pál
@namihami: Értem...szóval szerinted ,ha ősszel jön az influenza szezon,akkor megint be kell zárkózni...sehová nem menni...mert több embert visz el évente itthon is ,mint a korona...eddig nem láttam hogy akármikor tiltakoztál volna,pedig évek óta írogatsz itt...ezt is el kell fogadnunk ,mint a flut...arra van vakcina ,mégis elveszi a magáét minden évben...és mégegy, ha a sajtó nem fújta volna fel ezt a dolgot az egész világon,észre sem vette volna senki...minden országban jóval kevesebb áldozattal járt ,mint a szokásos influenza járvány!!!
namihami
@Pálinkás Pál: A két betegség, sajnos, valóban külön is és most télen együtt is fogja szedni az áldozatait. Csakhogy az influenza egy kimondottan téli nyavalya, ellentétben ezzel. Ha csak a mostani cikk címét nézed, akkor láthatod, hogy a jó idő bejötte se akadály ennek. Ellentétben az influenzával. Tehát, nemhogy próbálnánk némileg fékezni, de még inkább ajtót nyitunk a nyavalyának. (lásd a cikk címe)
Az pedig, hogy észre se vették volna? Hát ezt próbáld az olaszoknak vagy a spanyoloknak mondogatni. Spanyolországban dolgozik egy baráti házaspárunk lánya és a férje. Itt is, ott is fosnak a spanyol vírusáldozatok száma láttán. Gondolom, hogy mindkét család abban hibázott, hogy túl sokat olvasta az újságokat vagy nézte a tévét.
Pálinkás Pál
@namihami: nos...teljesen felesleges itt vitatkozni,te félsz én nem...aki fél ,az vigyázzon magára...arról most nem is beszélek,hogy nem az utcán terjed a járvány...
ElizabethVU77
Idе кегeseк egy idegеt!
Készen áll a кísérlеtекге!
--
ki​​s​sia​​.cl​ub

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.