A korfui rém állítólag még nagyobb dobásra készült.

Több mint 100 nőt erőszakolt meg az elvetemült bűnöző – de most végre sikerült elkapni

Évek alatt több mint 100 nőt erőszakolt meg a korfui rém, aki végül menekülés közben leesett a görög sziget egyik sziklájáról, így tudta elfogni a rendőrség. Dimitrisz Aszpiotisz (47) neve rosszul cseng a közkedvelt égeitengeri üdülőhely nyaralói között. A férfi 2012-ben száz – a sértettek által megerősített – nemi erőszakért került börtönbe. A bírósági tárgyaláson 52 év letöltendő fegyházat kapott, ám a kavoszi rém egy ellentmondásos törvénymódosítás eredményeként megúszta, hogy hátralévő életét a rácsok mögött kelljen töltenie: hét év után, feltételekkel ugyan, de szabadlábra került tavaly augusztusban.

A hajléktalan zaklató nem „pihent” sokat, szabadon bocsátása után másfél hónap alatt öt, 18–47 év közötti brit nőt támadott meg. Legutóbb egy albán turistát kapott el, aki azt állította, hogy egy elhagyatott helyen egy séta során Aszpiotisz a hajánál fogva az erdőbe vonszolta, majd négyszer is megerőszakolta.

– Többször arcul csapott, majd kést szegezett a torkomnak. Sokkos állapotba kerültem, talán négy órát töltöttem így a férfi szedett-vedett kunyhójában, aki tíz euró fejében aztán elengedett

– mesélte a brit Kayleigh Morgan (33) a Daily Mail című brit napilapnak.

A görög rendőrség a turista bejelentése után hajtóvadászatot indított, így bukkantak az erőszakos férfi nyomára. Aszpiotisz a lefkimmi sziklás tengerparton próbált az egyenruhások elől elmenekülni, ám megbotlott és 30 métert zuhant.

Végül 3 órás megfeszített mentőakcióval tudták kihozni a pórul járt bűnözőt a sziklák közül. Lehet, hogy rosszabbul járt, mintha letöltötte volna a büntetését: csípő-, gerinc- és lábtöréssel, valamint veserepedéssel szállították kórházba. Felépülése után pedig azonnal visszakerül a börtönbe, miután megsértette a feltételes szabadlábra helyezés szabályait.

A hatóság szerint Dimitrisz Aszpiotisz az erőszakos cselekedetei mellett valószínűleg egy nagyobb akcióra készülhetett, mert a kunyhójában a házkutatás során puskát, késeket, gumikesztyűt és egy GPS-t is találtak. A rabtársai szerint nincs kizárva, hogy bankot akart rabolni.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.