A "radikális baloldalt" is okolta az országossá váló tüntetésekért és az erőszak elharapódzásáért Donald Trump amerikai elnök, amikor a SpaceX űrhajó ismételt felbocsátási kísérletére Floridába indulva újságíróknak nyilatkozott Washingtonban szombaton.

Trump a "radikális baloldalt" is okolja az erőszak elharapódzásáért
Fotó: Pixabay

Az elnök közölte, hogy Washington kész segítséget küldeni Minneapolisba, ahol kedd óta nem szűnnek az erőszakossá fajult tüntetések, amelyek azt követően robbantak ki, hogy egy durva rendőrségi intézkedés után meghalt egy afroamerikai férfi, George Floyd. "A hadseregünk készen áll, akarunk és képesek is vagyunk segíteni" – fogalmazott Trump. Hozzátette, hogy kormányzata kész a "nagyon gyors" segítségnyújtásra. Már úton Floridába, a repülőgép fedélzetén Trump a Twitteren azt írta:

"ez az Antifa és a radikális baloldal. Ne hagyjanak mást okolni!"

Az elnök a harcias és nem egyszer kifejezetten erőszakkal fellépő, magát antifasisztának nevező militáns csoportokra utalt.

Amerikai lapértesülések szerint az elnök és a kabinet néhány tagja, köztük Mark Esper, a Pentagon (védelmi minisztérium) vezetője a napokban tanácskozott arról, hogy két katonai támaszpont katonáit és a katonai rendőrségét is készenlétbe helyezték szükség esetére. A New Yorkban és az Észak-Karolinában lévő támaszpontokról van szó, de hírek szerint készenlétben állnak az egyik coloradói bázison is.

A tüntetések több tagállamra kiterjedtek, és nagyon sok helyen erőszakba fulladtak. A szövetségi fővárosban, Washingtonban péntek éjjel a protestálók megtámadták a Fehér Házat védelmező titkosszolgálat munkatársait, akik közül ketten is megsérültek.

Atlanta polgármestere, a szintén afroamerikai Keisha Lance Bottoms – miután a tüntetők az atlantai városházát is megtámadták, és rendőrségi autót gyújtottak fel –, úgy nyilatkozott, hogy a Floyd halála miatti tüntetések nem szolgálják az igazság kiderítését, a felelősök megbüntetését és a fekete polgárjogi küzdelmeket. Vandáloknak nevezte az erőszakos tüntetőket, leszögezve, hogy nincs szükség káoszra. "Ez nem Atlanta, ez nem tüntetés, ez nem Martin Luther King szellemisége" – jelentette ki a polgármester. Felidézve a legendás amerikai polgárjogi harcos meggyilkolása utáni békés tüntető meneteket, hangsúlyozta: "amikor Martin Luther Kinget meggyilkolták, akkor mi nem így tiltakoztunk". "Menjetek haza" – üzente a tüntetőknek a demokrata párti polgármester.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
USA és a radikális baloldal, tehát a kommunisták. Aha persze, közel 100 éven át vadásztak rájuk. Teljesen kiirtották onnan őket, de sebaj... mai napig nem sikkes USA-ban komcsinak lenni, sok minden mással lehet helyettesíteni, mondjuk szoclib, vagy anarchista, de a kommunistától felhördülnek, még még mindig az oroszellenes, hidegháborús reflex miatt... (bár tény, hogy régebbre nyúlik vissza az ellenérzés, egészen a Párizsi Kommünig legalább, mert a nagytőke USA-ban vert ugyebár tanyát, USA lett elég hamar a világ nagytőkései egyik központja (London mellett)... a górék ha megtudták hogy valaki komcsi, máris indították a bérgyilkost... vagy akár osztagot...
csak úgy....
@Shikari: eszed,mint egy cserép virágföldnek...
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
legott
Égjen Amerika - mert megérdemlik!!!
Geci erőszakos Trump békéért liheg.
Ezt a gecit is megölöm, ha eljön az idő.
kokopelli
Ahelyett,hogy a haláltokozó zsarut behívná,nyerni akar a történteken!Ő túl hülye ahhoz,hogy belássa a
következnényeket! Mit lehet elvárni attól,aki a hazugságát mint elnök: "Alternatív Faktum"-nak nevezi!"
Egy olcsó "Daily Soap" ripacsból az elnökségéig,sok ezer családot tett töntre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.