Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra.

Már a Fehér Ház közelében gyújtogatnak, kijárási tilalom Washingtonban

A George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntetők felgyújtotta autó mellett rohamrendőrök Washingtonban 2020. május 30-án. Öt nappal korábban Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt.

Washingtonban helyi idő szerint este 11 órától kijárási tilalom lépett volna érvénybe, ám nem sokkal előtte a Fehér Ház melletti utcákban már több mint ezren gyűltek össze és gyújtogatni kezdtek. A magukat tüntetőknek mondó vandálok több helyen is felszedték, gúlákba állították, majd meggyújtották a műanyagból készült útakadályokat. Az egyik utcában amerikai zászlót hajítottak az égő műanyagkockákra, és felgyújtották a Fehér Ház előtti park oldalán elhelyezett mobilvécéket is.

Ez idő alatt a Fehér Házban tartózkodott az amerikai elnök és a családja is.

Az AP amerikai hírügynökség, egy neve elhallgatását kérő titkosszolgálati munkatársra hivatkozva azt jelentette, hogy Donald Trumpot a péntek esti zavargásokkor rövid időre egy olyan földalatti bunkerba kísérték, amely terrortámadások esetén hivatott védelmet biztosítani a mindenkori elnöknek, ezt azonban egyetlen más médium sem erősítette meg.

Washingtonban azonban nem csak a Fehér Ház körül gyújtogattak hétfőre virradóra, hanem a város áruházakkal, élelmiszerboltokkal, lakóházakkal teli északnyugati negyedében is. Muriel Bowser polgármester, aki maga is afroamerikai, vasárnap délután a Nemzeti Gárdától kért erősítést a rendőrök munkájának megsegítésére.

Az igazságügyi minisztérium a Nemzeti Gárda katonáit a kábítószerellenes hivatal (DEA) és a különleges rendőrségi biztonsági szolgálat munkatársaival erősítette meg, vasárnap este pedig Ryan McCarthy, a védelmi minisztérium államtitkára további 1200 katonát rendelt az utcákra a zavargók megfékezésére.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Reméljük a mi kis gyógyszerfüggő királyunk is figyeli az események..:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: Akkor kérlek mond el. Azt tudom, hogy mi a fideszesek egybehangzó véleménye.
Shikari
Guantanamoba az antifa hordával és rend lesz!
Málna
@Aki Én: Akkor még nem voltam fideszes, ti tettetek azzá.:-)
Akkor is és most is ugyanazt gondolom: elítélek mindenféle félelemkeltő rendbontást, gyújtogatást, fosztogatást, erőszakot.
Aki Én
@Málna: ,, ti tettetek azzá"
Húúú, ez beteg.
Málna
@Aki Én: Igen, tudom. Meg buta is vagyok..:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.