Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra.

Már a Fehér Ház közelében gyújtogatnak, kijárási tilalom Washingtonban

A George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntetők felgyújtotta autó mellett rohamrendőrök Washingtonban 2020. május 30-án. Öt nappal korábban Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt.

Washingtonban helyi idő szerint este 11 órától kijárási tilalom lépett volna érvénybe, ám nem sokkal előtte a Fehér Ház melletti utcákban már több mint ezren gyűltek össze és gyújtogatni kezdtek. A magukat tüntetőknek mondó vandálok több helyen is felszedték, gúlákba állították, majd meggyújtották a műanyagból készült útakadályokat. Az egyik utcában amerikai zászlót hajítottak az égő műanyagkockákra, és felgyújtották a Fehér Ház előtti park oldalán elhelyezett mobilvécéket is.

Ez idő alatt a Fehér Házban tartózkodott az amerikai elnök és a családja is.

Az AP amerikai hírügynökség, egy neve elhallgatását kérő titkosszolgálati munkatársra hivatkozva azt jelentette, hogy Donald Trumpot a péntek esti zavargásokkor rövid időre egy olyan földalatti bunkerba kísérték, amely terrortámadások esetén hivatott védelmet biztosítani a mindenkori elnöknek, ezt azonban egyetlen más médium sem erősítette meg.

Washingtonban azonban nem csak a Fehér Ház körül gyújtogattak hétfőre virradóra, hanem a város áruházakkal, élelmiszerboltokkal, lakóházakkal teli északnyugati negyedében is. Muriel Bowser polgármester, aki maga is afroamerikai, vasárnap délután a Nemzeti Gárdától kért erősítést a rendőrök munkájának megsegítésére.

Az igazságügyi minisztérium a Nemzeti Gárda katonáit a kábítószerellenes hivatal (DEA) és a különleges rendőrségi biztonsági szolgálat munkatársaival erősítette meg, vasárnap este pedig Ryan McCarthy, a védelmi minisztérium államtitkára további 1200 katonát rendelt az utcákra a zavargók megfékezésére.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Reméljük a mi kis gyógyszerfüggő királyunk is figyeli az események..:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Reméljük a mi kis gyógyszerfüggő királyunk is figyeli az események..:)
Málna
Nekik is megvannak a maguk cigányai. Nem irigylem őket sem.
Eladott Ország
Ez az igazi Amerika, amely nemet mond a faji megkülönböztetésre, az emberi jogok taposására, a jogtiprásra. Amerika nyakába ültettek az oroszok és a gyűlölettel beoltott keresztényfasiszták egy rasszistát. Gyönyörűség látni, igenis, a lángoló rendőrautót New Yorkban a Union Square-en. A szabadság lángjai ezek az elnyomással és a fajgyűlölettel szemben. Sokkal jobb ezt látni, mint a dermedt Magyarországot, amely minden aljasságot, jogtiprást, minden törvénytelenséget eltűr. Mert Amerikában a tisztességes fehérek is a feketék mellett tüntetnek. Van szolidaritás. A feketék jogaival saját jogaikat is védik.
SystemError
@Málna: Mert egy retkes, koszos náci vagy, aki a kis sötét szobájából ezeken élvezkedik, mint egy beteg kis fos
verőce21
A migráció és a fekák egyenjogúsítása egy globálisan pozitív jelenség, amit minden erővel és anyagi eszközzel támogatni kell.
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
verőce21
Tanulhatnak ebből az eseményből sokat a magyarok! A hazánkban élő, hamarosan közel négymillió cigány, akiket sehol máshol nem fogadnak be a világon, hasonló gyújtogatást fognak véghezvinni, csupán azért, mert "idegbe jönnek"...
SystemError
@verőce21: Vén náci valószínűleg a hazai cigányság sokkal régebben van itt, mint a te árja öntudatod családilag.
Aki Én
@Málna: @verőce21: Amikor 2006-ban hasonló látvány fogadta a Budapestre látogatókat, akkor nem ez volt a véleményetek.
Égtek az autók, törtek a kirakatok, betörtek és kirabolták a TV székházat, rettegésben tartották Budapest lakosságát, rendőrökre támadtak...
Most miért nem háborogtok, hogy gumilövedéket meg könnygázt használnak a világ másik felén?
Málna
@Aki Én: Ne írj butaságot, fogalmad sincs róla, hogy a 2006-os eseményekről mi volt a véleményem.
Aki Én
@Málna: Akkor kérlek mond el. Azt tudom, hogy mi a fideszesek egybehangzó véleménye.
Málna
@Aki Én: Akkor még nem voltam fideszes, ti tettetek azzá.:-)
Akkor is és most is ugyanazt gondolom: elítélek mindenféle félelemkeltő rendbontást, gyújtogatást, fosztogatást, erőszakot.
Aki Én
@Málna: ,, ti tettetek azzá"
Húúú, ez beteg.
Málna
@Aki Én: Igen, tudom. Meg buta is vagyok..:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.