Október-november környékén lehet erre számítani.

Elárulták a szakértők, mikor csaphat le a koronavírus második hulláma

Ahogy az megfigyelhető volt a spanyolnáthánál és egy régi influenzajárványnál, a mutálódott vírus hónapokkal az első hullám után visszatért, és további áldozatokat szedett – ettől tartanak most a szakértők is a koronavírus kapcsán.

Ravina Kullar, a University of California járványspecialistája szerint halálosabb lehet a koronavírus második hulláma, mint amilyen az első volt. Ehhez hasonló történt annak idején a spanyolnáthával, és 1918-ban az influenzával is, és ahogy arra a szakemberek is felhívják a figyelmet: továbbra sincs sem a koronavírus, sem az influenza ellen hatékony vakcina, tüneteik pedig nagyon hasonlóak.

Most a specialisták attól tartanak a leginkább, hogy ahogy az előző két kórság, úgy a koronavírus is visszatér hamarosan, becsléseik szerint október-november környékén. Ez ellen pedig Európában a társadalmak 85-90 százaléka lehet védtelen, hiszen az első hullámos átfertőzöttség aránya elég alacsony, nem is beszélve egy esetleges mutálódásról, amely további áldozatokat szedhet világszerte.

Forrás: Blikk/Portfolio

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Honnan szedik? Akkor ezért halasztották el az Oktoberfestet?
CsipkeRózsa
Majd Cecília asszony félévenként kihirdeti, amit kell. Orbán biztonságban marad.
emerencia
qubit.hu/2020/05/21/falus-andras-nagy-felelmem-hogy-meg-tobb-aldozat-lesz
„Ön szerint időszerű épp most lazítani? 
F. A.: Pszichológiai, tömeglélektani értelemben, és persze gazdaságilag is elengedhetetlennek tűnik a lazítás, mert a recesszió és a súlyosbodó munkanélküliség is hatalmas, közvetve egészségügyi károkat is tud okozni. Borzasztó nehéz ez döntés, de egy biztos: az őszig tartó időszakot a felkészülésre kellene felhasználni. Az egészségügyi rendszert fel kellene készíteni, hogy ne műtét előtt álló embereket kelljen hazaküldeni, hogy aztán otthon meghaljanak. Nem ilyen brutális, hisztérikus és értelmetlen döntésekkel kellene ágyakat felszabadítani, hanem a nemzetközileg is kiválóan validált tesztek millióival kellene készülni a tömeges és rendszeres tesztelésre. Megfelelő védelmet nyújtó maszkok millióit kellene beszerezni addigra, és biztosítani a digitális munkavégzés és főként a digitális oktatás feltételeit, megszervezni annak sokkal szélesebb elérhetőségét és kontrollált menetét.”
Nessy
@emerencia: A hatalmi mámor itt és most felülírja a józan észt!
emerencia
@Nessy: Pedig ha pl. elengednének nyugdíjba azokat akiknek a munkája közvetlen emberi kontaktussal jár és otthonról nem végezhető, valamint már csak egy év van hátra a többször (még ötvenen felül is!) meghosszabbított öregségi nyugdíjkorhatárig, nagyon kicsi befektetéssel életeket lehetne menteni a második hullámra. Nem mellesleg munkahelyek keletkeznének a fiatalabb, életerősebb, jobb immunrendszerű munkanélküliek számára.
kokopelli
@Gauntlet: ..a padonülők előírt távolsága,és a maszkbanivás hiányzó müvészete nélkül nem megy!Az énekelés is
egy probléma!A több milliós külföldi vendégsereg is bizonytalan!Már az előrefoglalás is bizonytalan lenne!Szarul
nézne ki,hogy a müncheni kocsmákban rendeletek szabályozzák a forgalmat,a "O-festen" meg "hadd szójjon" van?!!
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Rockxy
a szakértőkre má rácsapott az agyhalál
Peller Anikó
@emerencia: A baj csak az, hogy a fiatalabb, életerősebb, jobb immunrendszerű munkabírók már rég elmentek nyugatra dolgozni és leszarják az itthoni cigánykodást. A mai fiatalság meg jócskán el van kényeztetve, dolgozni nem akarnak, tanulni nem tudnak viszont jól pörgetik a telefont. Elapadt a munkaerő, hiány van szinte mindenből, orvos, ápoló, sofőr, földműves. Viszont van bőven jogász meg képviselő. De ők sem szeretnek répát szedni, falat építeni vagy esztergálni.

A kényszernyugdíjazás nem jött be, jó lenne inkább visszahívogatni az időseket. De hát a vírus..
emerencia
@Peller Anikó: Rengeteg az aktív korú munkanélküli és sajnos nagyon sok az olyan hatvan feletti, aki már nehezen bírja. Igaz ez utóbbiak nem a kényelmes állásokból kerülnek ki, hanem a strapásokból. Az összes többi országban ezt a kérdést megoldották egy méltányos rugalmas nyugdíjkorhatárral, nálunk nem. (A női negyven nem ez.) A németeknél pl. 62 éves kora körül elmegy nyugdíjba kb. az alkalmazottak fel pedig valamivel minőségibb életük, jobb orvosi ellátásuk volt mint nekünk.
Peller Anikó
@emerencia: Ez így van. Csak az a rengeteg aktív korú munkanélküli nem fog beülni a buszba sofjőrnek vagy nem megy el paprikát szedni, mert ha már erre vetemedne akkor elmegy oda ahol ezt meg is fizetik.

Az nem elég ha rengeteg a munkanélküli, olyan kell aki hajlandó is robotolni miközben azt látja, hogy a vezetés össze vissza hazudozik, lopcsak, szórja az adóforintokat mega Eu támogatást, vásárolja a külföldi szavazatokat és a tízciánókat.

Neki meg jut a minimálbér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.