Az Instagramra került fel az a George Floyd kislányáról készült videó, ahol a hatéves kislány azt ismételgeti: "Apa megváltoztatta a világot!" A tragikus körülmények közt elhunyt férfi felesége, Roxie Washington és kislánya, Gianna Minneapolisban álltak a nyilvánosság elé szerdán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Skrptz (@skrptz) által megosztott bejegyzés,

A 24.hu írta meg, hogy a letartóztatása közben meggyilkolt afroamerikai George Floyd hatéves kislányát lefilmezték, amint Stephen Jackson volt kosárlabdázó nyakában ülve azt mondja:

apu megváltoztatta a világot

Az elhunyt férfi családja kedden tartott először sajtótájékoztatót az eset óta. Floyd özvegye, Roxie Washington arról beszélt, igazságot akar elhunyt férjének.

A nap végén mindenkinek otthon a helye a családjával. Giannának már nincs édesapja. Nem fogja őt látni felnőni, lediplomázni. Ha van valamilyen problémája, ami miatt szüksége lenne az édesapjára, már nem tud hozzá fordulni

– mondta elérzékenyülve.

A családdal ott volt a tájékoztatón Stephen Jackson, az NBA korábbi sztárja, aki Texasban ismerkedett meg George Floyddal és barátok is lettek. A sportoló ikertestvérének nevezte az áldozatot, annyira hasonlítottak egymásra. Jackson úgy reagált Washington szavaira, hogy mindenben segíteni fog a kislánynak.

Később az Instagramra került fel egy videón, melyen az látszik, hogy Floyd hatéves kislánya, Gianna Jackson nyakában ülve hangosan ismételgeti:

apu megváltoztatta a világot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Skrptz (@skrptz) által megosztott bejegyzés,

Közben Minnesota állam vizsgálatot indít a minneapolisi rendőrség ellen

Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg.

A középnyugati állam emberi jogi ügyekkel foglalkozó tárcája indíttatott átfogó vizsgálatot a minneapolisi rendőrség gyakorlatáról. Tim Walz demokrata párti kormányzó sajtókonferencián jelentette be a döntést, kiemelve, hogy a vizsgálat célja a "nemzedékekre visszatekintő, rendszerszerű fajgyűlölet" gyökeres kiirtása. Mint mondta,

a vizsgálat a rendőrség elmúlt tíz éves gyakorlatát kívánja feltárni, kiderítendő, vajon a rendőrök éltek-e a színesbőrűeket rendszeresen hátrányosan megkülönböztető gyakorlattal.

Rebecca Lucero, az emberi bizottság vezetője elmondta: a vizsgálatot folytatók büntetés terhe melletti idézéseket fognak küldeni, de reményeik szerint Minneapolis városa nyitottsággal fogadja a nyomozást, és lehetővé teszi a hozzáférést a szükséges dokumentumokhoz. A minneapolisi városi tanács mind a 12 tagja támogatásáról és maximális együttműködéséről biztosította a kormányzót. Jacob Frey, Minneapolis polgármestere szintén közleményt adott ki, amelyben reményét fejezte ki, hogy az állami közbeavatkozás segíthet a régóta szükséges rendőrségi reformok megvalósításában. Hangsúlyozta, hogy a rendőrségi kultúra megváltoztatására van szükség. Hozzátette, hogy Minneapolis választott tisztségviselőinek és rendőri vezetőinek kezét hosszú évek óta megkötik a rendőröket védelmező törvények és rendőr-szakszervezetek. "A rendszerszerű rasszizmus elleni küzdelemhez mindannyiunk összefogására van szükség" – fogalmazott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Skrptz (@skrptz) által megosztott bejegyzés,

George Floydra egyébként május 25-én azért hívták rá a rendőrséget, mert gyaníthatóan hamis pénzzel üzletelt. A rendőrök földre kényszerítették a férfit, majd egyikük perceken keresztül a nyakán térdelt, ketten pedig a hátán. Floyd ennek következtében vesztette életét.

Forrás: 24.hu, MTI

Címlapkép: MTI/AP/The Oregonian/Sean Meagher

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klafa
Mielőtt szentté avatják a csávót csak úgy megemlítem, hogy korábban úgy rabolt ki egy várandós nőt, hogy pisztolyt szorított a nő hasához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.