Koronavírusos volt a férfi, akinek a halála miatt lángokban áll Amerika

Christopher Harris által közreadott dátum nélküli kép George Floyd afro-amerikai férfiről, aki egy durva rendőri intézkedés után életét vesztette a Minnesota állambeli Minneapolisban 2020. május 25-én. A 46 éves férfit őrizetbe vétel közben négy rendőr a földre teperte, az egyikük perceken át Floyd nyakára térdelt, ő pedig csak annyit tudott kinyögni, hogy nem kap levegőt, majd a kórházba szállítása után meghalt. Az eset erőszakba torkolló tiltakozásokat váltott ki Minneapolisban és több amerikai nagyvárosban.

Pozitív lett a letartóztatása közben meggyilkolt George Floyd koronavírus-tesztje, amit halálát követően végeztek el rajta, ez derül ki egy friss boncolási jegyzőkönyvből.

Andrew Baker főorvos elmondta, PCR-tesztet alkalmaztak a boncolás során, amely akár hetekkel a betegség lefolyását követően is kimutatja a fertőzést – írja a CNN-re hivatkozva a 24.hu.

Mint fogalmazott, a boncolásból arra lehet következtetni, hogy George Floyd tünetmentesen átvészelte a koronavírust, abból a rendőri túlkapás előtt fel is gyógyult, ezért halálában nem játszott szerepet a fertőzés.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Christoper Harris/Christopher Harris

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.