Bár Európában és hazánkban is elvileg lecsengőben a járvány, világléptékben ellenkező tendencia figyelhető meg.

Még soha nem terjedt a koronavírus olyan gyorsan, mint most
Fotó: Pixabay

Az Index vette észre  CNN cikkét, amely a Johns Hopkins Egyetem adatsorait elemezve arra mutatott rá, hogy

a járvány még soha nem terjedt ilyen gyorsan.

Május végén átlépte az új, igazolt koronavírus-fertőzöttek napi száma a 100 ezret, és azóta is folyamatosan növekszik. Június 3-án 130 ezer embernél mutatták ki a fertőzést világszerte.

A világjárvány súlypontja folyamatosan tevődik át Európáról és az Egyesült Államokról Latin-Amerikára, a Közel-Keletre és Afrikára. Líbiában, Irakban, Mozambikban és Haitin az esetszám hetente duplázódik. Braziliában, Indiában, Chilében, Kolumbiában és Dél-Afrikában a duplázódás kéthetente következik be.

A leginkább aggasztó helyzet Latin-Amerikában van, 

Brazíliában például tegnap több mint 30 ezer új esetet regisztráltak, így már 615 ezernél járnak, és egy nap alatt 1473-an haltak meg.

Az összes haláleset a 34 ezret is meghaladta. Ennél csak az Egyesült Államokban történt több fertőződés (1,9 millió), 108 ezer halálesettel. 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Most mèg csak ott. De Bölcs Vezérünk és a törzs majd "javít"" az eddigi, (általuk) alacsonynak mondott állapoton. Elég lesz a népet "felszabadítani"" és majd jönnek az eredmények.
simmering73
@Pegero: Ha nem is a legmagasabb, de a 13,6%-kal a dobogó környékén vagyunk (világátlag 5,7%). Azért ez elég magas, ahhoz képest, hogy mi kezeltük a legjobban Európában a járványhelyzetet (by kormánypropaganda)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.