Spanyolországban meghaladta a 241 ezret a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma – közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szombaton.

A szaktárca összesítése szerint az elmúlt napon 164 új esetet jelentettek a tartományok.

A halálos áldozatok száma elérte a 27 135-öt, 67-en az elmúlt egy hétben hunytak el a SARS-CoV-2 vírus következtében.

A járvány során eddig több mint 124 ezren kerültek kórházba, közülük több mint 11 ezren szorultak intenzív terápiás ellátásra.

Közel negyedmillió fertőzöttet számoltak eddig Spanyolországban

A legtöbb fertőzöttet, 69562-őt, a fővárost is magába foglaló, 6,5 millió lakosú madridi autonóm közösségben azonosították. A legkevesebb esetet, 1616-ot a másfél milliós Murcia tartományban igazolták.

Spanyol sajtóértesülések szerint a nyilvános helyeken kötelező marad a szájmaszk viselése azután is, hogy két hét múlva lejár a járvány miatt három hónapja bevezetett szükségállapot.

A szabályszegőkre akár 100 eurós (34484 forint) bírságot is kiróhatnak.

A kormány várhatóan kedden ismerteti azt a szabályozás-tervezetet, amellyel a járványügyi intézkedések feloldása után szavatolná a biztonságot.

A spanyol fővárosban három hónap szünet után szombaton újranyitottak a legnagyobb múzeumok. Az előzetes internetes regisztrációval már napokkal a nyitás előtt beteltek a férőhelyek.

A járványügyi óvintézkedések miatt például a világhírű Prado múzeum 1800 látogatót fogadhat a korábbi napi kilencezer helyett. A képtár korlátozta a látogatható termek számát, és a legnépszerűbb műveit átcsoportosította, hogy így is megtekinthetők legyenek. A közönséget a padlóra ragasztott jelek figyelmeztetik a kétméteres távolság betartására és a kötelező maszkviselésre.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.