Először jelent meg a minneapolisi bíróság előtt a George Floyd halálát erőszakos fellépésével előidéző volt rendőr, Derek Chauvin.

A George Floyd-gyilkosság gyanúsítottja leteszi az egymillió dolláros óvadékot

A 44 éves volt rendőr, akit gyilkosság vádjával állítanak bíróság elé, egy különlegesen szigorú fegyházból a tárgyalóteremben kivetített képernyőn válaszolt Jeannice Reding megyei bíró kérdéseire.

A nagyon rövid ideig tartó meghallgatás során a bírónő megállapította az óvadék végleges összegét. Vagy 1 millió 250 ezer dollár, és ennek kifizetése esetén Chauvin feltételek nélkül szabadlábon védekezhet, vagy a múlt héten már megállapított 1 millió dollár, ekkor viszont az exrendőrnek el kell fogadnia bizonyos feltételeket.

Chauvin és ügyvédje, Eric Nelson az 1 millió dolláros óvadékot és az ezzel járó feltételeket fogadta el. Ezek között szerepel, hogy a volt rendőr nem hagyhatja el Minnesota állam területét, nem léphet kapcsolatba Floyd családjával és le kell adnia a lőfegyverét.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Ramsey megyei rendőrség/Brommerich

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
le kell adnia lőfegyverét? Miért, még nála van?

Amúgy ki kell várni a végét a hisztériának...Amerika is megoszlik...ugyanis az elhunytnak igenhosszú a bűnlajstroma, valamint több, az életére igencsak kiható súlyos szervi problémával küzdött...például fojtogatás közben nem tudta elővenni az asztmapipáját...aztán a boncolóorvos szerint a gyenge szíve vitte el, nem az oxigénhiány...aztán pszichológusnál is kellett volna járnia..

Ezzel nem mentegetni akarom a rendőrt, és lehúzni az elhunytat, csak a randalírozás, a milliárdos károkozás-fosztogatás-gyújtohatás miatt mondom..

Régebben Trump még meg merte jegyezni egy afro-amerikai képviselőnek, hogy jobban tenné, ha visszamenne afrikába...

Ezt ma már nem meri mondani...
SystemError
@jesz: Az objektivitás valóban fontos, de akkor is 5 percen át "fojtotta", miközben teljesen egyértelműen jelezte a rendőrnek, hogy nem kap levegőt. azt én sem gondolom, hogy gyilkosság volt a szándék. Azt viszont igen, hogy a rendőr saját felelősségkörében és azt túllépve megölte.. Kemény lehet most a rendőrnek bent a tudattal, hogy egy személyben miatt lángokban áll Amerika...
Gauntlet
Vajh kitől van ez a nagy összeg? Merthogy ő egész életében nem keresett ennyit, az tuti !!
DURBINOS
@Gauntlet: Akik nem nagyon szeretik a négereket, azoktól???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.