Manfred Weber a német sajtón keresztül üzente a magyar kormánynak, hogy az Európai Unió nem bankautomata, hanem értékközösség.

A jogállami normákat is figyelembe kellene vennie Brüsszelnek, amikor forrást biztosít a tagállamoknak a koronavírus-válság enyhítése céljából

– jelentette ki a Néppárt frakcióvezetője, aki szerint nem véletlen, hogy ezen feltételek ellen éppen Magyarország tiltakozik.

Beolvasott Orbán Viktornak Manfred Weber

Az Európai Unió nem bankautomata, hanem értékközösség

– mondta Manfred Weber a Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatában. Megítélése szerint, Brüsszelnek meg kellene erősíteni az ellenőrző szerepét, hogy vissza lehessen szorítani a korrupciót, valamint a pazarlást, és a koronavírus-válság miatt juttatott forrásokat kizárólag a gazdaság újraindítására kell használniuk a tagállamoknak, nem élhetnek vissza a többi ország szolidaritásával.

Cikk- és címlapkép: AFP

(168ora.hu)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
@fergeteg: Nem kellett volna elfogadni az EU által rendelkezésünkre bocsájtott 14 ezer milliárd forintot ha már ennyire büdös nekünk az EU. De akkor a Mészáros félék még mindig gázt szerelnének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Mit képzel a Unió a szarcsimbókos magyarországi kitartottjaival. Rosszabbak mint a Rákosi rendszer.
Ki kell lépni az Unióból.
Büszke Magyarország ne hagyd magad !
csak úgy....
ott baxta el a csu., seehofer meg a wéber,mikor az utolsó választás volt bayernban és az orbán volt nekik a kabala baba...
solidedge
@fergeteg: Nem kellett volna elfogadni az EU által rendelkezésünkre bocsájtott 14 ezer milliárd forintot ha már ennyire büdös nekünk az EU. De akkor a Mészáros félék még mindig gázt szerelnének.
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért: kifejezetten Magyarországra vonatkoztatva mondta, hogy "Ja. Europa ist kein Bankautomat, sondern eine Wertegemeinschaft. Unsere Solidarität beruht auf den europäischen Werten. Daher muss die Auszahlung auch daran gekoppelt sein, dass die Rechtsstaatlichkeit in den Ländern eingehalten wird."
verőce21
Amíg a németek velünk, magyarokkal szereltetik össze a kocsigyártásuk jelentős hányadát, nem kell komolyan venni a német piszkálódásokat...A pénzüket ettől még röhögve tesszük el...
RonaGyuri
@RonaGyuri: azaz szó sincs: kellene, meg jó lenne, meg hasonló ködös dumákról!!! =)) Egyértelmű kategorikus kijelentés! =))
Jozefina
Seehofer nagy játékos. Még CSU vezetőjeként és Bayer miniszterelnökként öszeszövetkezett orbánnal. Fő céljuk szerintem Merkel bosszantása és megfúrása volt. Később lemondott (Schröder megfúrta) a Bayor miniszterelnükségről és csak a párt vezetőjeként tevékenykedett, így került Berlinbe, ahol Merkel kormányában jelenleg belügyminiszter. Most Schröderrel karöltve akarják Merkelt megfúrni, favorizálva Schrödert, mint Merkel utódját. Ennek nem tudni mi lesz a vége, de Schröder messze nem alkalmas kancellárnak!!!
Wéber meg már korábban elszúrta a dolgot orbánnal, amikor orbán kijelentette, hogy mégis támogatja az EU Néppárti frakvió elnökének történő megválasztását. Előtte és utána is sorozatosan problémái voltak/vannak a néppártnak orbánnal, de a fidesz kizárásáról mégsem mernek dönteni. Köszönhető többek között a francia és a német EU képviselőknek is!!! Orbán meg szívja továbbra is az EU pénzét, közben "átkokat" szórva a fejükre!!!?
Eladott Ország
Az tény és való, hogy Weber az ex. csúcsjelölt úr már annyi mindent mondott, Orbán meg annyi vörös vonalat átlépett már, hogy lehetetlen komolyan venni ezeket homlokráncoló ejnyebejnyéket. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy az ex csúcsjelölt úr eme 750 versus 13 felvetése azt jelenti-e, hogy a néppárt bőven életben maradna a fidesz nélkül is, vagy még mindig ott tartunk, hogy 13 elvetemült annyira nem oszt, nem szoroz, hogy akár maradhatnak is? Mert akkor tényleg hagyni kéne a fenébe ezt az európai alapértékesdit, ennek így semmi értelme. Az EPP-nek is sikerült a fidesz szintjére leküzdenie magát.
csak úgy....
@verőce21: eszed csak annyi,mint egy szalagmelósnak...
már alig várom,hogy végre a kínai elvtársaidnak szerelhess össze bambuszból!
tudode
Az ország sem képes mit kezdeni a nemzethy kerti törpével, mert két füle van, a kritika egyik fülén be, a másikon ki, miközben csak a lóvészagra érzékeny a szaglószerve!
verőce21
das @csak húgy...: Bambuszból...? Arra várhatsz te Marha...!

Jók nekünk a német kocsimárkåk is! Mi adjuk a legjobb feltételeket, idejárnak majd a környező országokból is összeszerelni, ráadásul nem is (csak) a német állam dönti el, hogy hol legyenek ezek a gyárak...
Miért lépnénk ki az unióból, amikor olyan nagyokat tudunk nyeríteni rajta...!
csak úgy....
@verőce21: " Mi adjuk a legjobb feltételeket..." :) - szarért fosért és még állami támogatást is kap !
az azért otromba töled,hogy neked még tetszik is,hogy a magyarokból rabszolgákat csinálnak!
beléd is köne egy turul de háturul!
Gyütt Mönt
@durbincs: kom, már úgy vártalak. Most, hogy megjöttél, elmúlt a szorulásom is :))
tudode
@durbincs: .
Figyelemmel kísérem piszkálódó hsz-eit! Annyi értelem nincs Önben, mint egy hangyában!
.
Vegye már észre magát, hogy saját magát minősíti!
csak úgy....
@tudode: kár a gözért! ezt így tojta a gólya...
tudode
@csak úgy.
.
.Sajnálatraméltó, már ami az útszéli szókincsét illeti!!!
verőce21
das @csak húgy...: Írod: "a magyarokból rabszolgákat csinálnak!" - sületlenségeket beszélsz már megint..., Épp az ellenkezőjét írtam, te vén, szenilis, Semlegesnemű Marha...! das @csak úgy...:
kereső
És???,akkor mi van?? Semmi, ill. 2020 június 13-és lassan de biztosan fideSS szint.
csak úgy....
@tudode: talált gyerek a szentem , csak bojtár volt a nyájnál! úgy nött föl,mint a romlus és rémus a farkas (flóri) csecsén..
jesz
beolvasott? Egy lófaszt olvasott be...a sajtón keresztül üzent, igazi vitéz módra...
Könnyen jár a pofája, élne itt.
silber13
@durbincs: Mondtam már magának, e eményztelenül hülye teccik lenni a kérdéshez, hogy " pirula" nins,de helyesen " pilula " létezik, és gömboskét, labdacsot jelent, maa szellemi toprongy!:-)))))))))
csak úgy....
@verőce21: mosakszol bibas libsi ? a havi 200 ezer nettó,mi ha nem rabszolgaság?
neked csak az alulfizetett és alultáplált magyarok tetszenek? te eredetileg ukrán?
justhpeter
A Néppárt is megéri a pénzét A következetessége még annál is többet.
ómió
Weber kriptoefftárs tartsa csak meg az anarcholiburnyák "értékeit" meg a hazugságait is magának!
Csizmás Kond
...hablaty...fél éve csak üzengetnek, ígérgetnek és hazudoznak a járványtámogatásról de sehol semmi...Így kell ezekben bízni.
kereső
"Weber kriptoefftárs tartsa csak meg az anarcholiburnyák "értékeit" meg a hazugságait is magának!"- meg tartsa meg az anarcholiburnyákok pénzét IS!Nem kell az, Magyarországnak, csak a felkent uralkodójának, az orbán &Co-nak.
Rockxy
a véber beolvasott és holnaptól minden másképp lesz, mer beolvasott.
ha nem olvasott vón be, minden maradt vón a régibe.
de beolvasott és a beolvasás mindig meghozza a változást, mindig!
devajjon eléggé beolvasott?
nemköllötvóna egy kicsit bejjebb néppártilag?
Cicamama55
@Szeparepa2: Mi ez a rengeteg üres hozzászólás? Mi történt?
Sámannus
@tudode: 13., 18:10 Ide jött a fitymamocsok, mert má leszopott mindenkit. Jobban tenné ha tüzet oltana a tajgában, vagy olajat hegyezne Krasznojarszkban Ott van most nagy olaj betakarítás a búzaföldeken bizony!
kokopelli
@csak úgy...: ...megjegyzem,hogy Bajorországban olyan rosszul dobhatja el a kalapácsnyelet a CSU,mint egy
béna sportoló,mivel a fafejű "bajuvárok" mindig úgy szavaznak,ahogy az öregjei szavaztak!Az,hogy a Zorbán oda-
utazik,az még a helyi médiában sem szerepel!..már a Landtag (parlament) vezető hölgye is visszamondta a csuti
látogatását!A bajor gazdaság nagyságrenddel nagyobb,mint a magyarországi",ami még a münchenit sem éri el!) (;-))
Cicamama55
@Szeparepa2: Hát?!Jól kicsapódott Nálad a biztosíték... Ez nem az én stílusom, maradjunk annyiban.
tudode
@Sámannus: .
Mi öröme telik abban, mint egy rakoncátlan gyereknek, hogy széttrollkodja azokat a cikkeket is amelyeket a propi javaslatára szemléz!
Sámannus
@tudode: Csak jó lenne, ha a Magyagyar/moszkvai távirati irodában is tájékoztatnának, mi a helyzet a tajgában, akkor ezek itt hazasiethetnének, és nem rontanák itt a levegőt, és ott sem, ha olajat hegyeznének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.