Rossz helyre mentek a katonák.

Véletlenül megszállta Csehországot a lengyel hadsereg – elismerték a kínos hibát

Lengyelország elismerte, hogy a katonáik májusban megszálltak egy kisebb területet Csehországban, bár a védelmi minisztérium szerint csak félreértés történt. Egy lengyel egység a koronavírus elleni védekezés részeként a határon járőrözött, de valamiért a másik oldalon, egy cseh kápolnánál vették fel a pozíciójukat, amit több napig tartottak is. Ráadásul még a cseh látogatóknak is megakadályozták, hogy megnézzék a helyet.

Az incidens Morvaország északkeleti részén történt, ami egykor Szilézia része volt. A kápolna csak 30 méterre áll a határt jelző kis folyamtól. A katonáknak eredetileg a lengyel oldalon kellett volna állomásozniuk, de ismeretlen okból átmentek a túlpartra.

A lengyel egységet egy építőmérnök fedezte fel, aki május 28-án a kápolnán végzett javítási munkákat akarta ellenőrizni, de a gépkarabélyokkal felfegyverzett katonák elküldték, akik még egy útakadályt is felállítottak a környéken. Miután pár nappal később egy helyi környezetvédő szervezetet is elküldtek a kápolnától, a helyi rendőrség felvette a kapcsolatot a katonákkal, és felszólították őket, hogy távozzanak. A lengyel védelmi minisztérium közleménye szerint félreértésből foglalták el a kápolnát, nem szándékosan. Ugyanakkor a cseh külügyminisztérium azt közölte, hogy még nem kaptak hivatalos magyarázatot.

Forrás: 444

Kép: MTI/Krizsán Csaba

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Mekkora hülye cím. Csak egy határmenti kápolnáról volt szó.
Gyütt Mönt
@Szeparepa2: durbincs menjen előre, a többiek csak később követnék.
justhpeter
@Gyütt Mönt: Felderítő nem mehet egyedül. Menjen Shikari is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.