Az 1,3 milliárd lakosú Indiában eddig 320 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint, a világon a hivatalos adatok szerint ezzel a negyedik legtöbb fertőzöttet találták meg itt.

Több koronavírusos beteg a kórházi sorban állás közben halt meg: drámai helyzet India fővárosában

Az elmúlt napokban 10 ezer körüli új esetszámot regisztráltak az országban, vasárnap megközelítette a 12 ezret ez a szám.

Indián belül a járvány új gócpontja az elővárosokkal együtt összesen 22 millió fős Delhi, ahol a kórházi ágyak megteltek, sokan a kórházak előtt állnak sorba hozzátartozóikkal, hogy ágyat kaphassanak.

A Reuters egy héttel ezelőtti tudósítása szerint többen a kórházak előtti várakozás közben veszítették életüket. Delhi miniszterelnök-helyettese, Manish Sisodia június 9-én közölte, 29 ezer beteget tartanak nyilván Delhiben, és ez a szám július végére 550 ezerre mehet fel, miközben a városban mindössze 9 ezer kórházi ágy áll rendelkezésre.

A városban vasárnap reggeli adatok szerint már 38 900 fertőzöttet azonosítottak.

Az esetek száma annak ellenére kezdett el gyors ütemben emelkedni, hogy India komoly kijárási korlátozásokat vezetett be március közepétől kezdve a járvány lassítása érdekében, melyet május végén kezdtek el részlegesen feloldani: néhány államban, városban továbbra is kijárási korlátozás maradt érvényen.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Pijal Adhikari

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A túlszaporodás a szegény,primitív emberekre, országokra jellemző. Az értelmes, intelligens emberek nem szaporodnak csak úgy, hogy végig ne gondolnák mi lesz a gyermekeik sorsa.
Ilyen országokban kellene támogatni az ingyen petefészek lekötést a gazdag államoknak is.
A bolygó túlszaporodása megállna.
vacsi
@1magyar: Sajnos, ezt előre nem lehet megmondani, mi lesz a gyerekek sorsa. A háborúban rengeteg gyereket, illetve a családjaikat pusztítottak el, akikből mind-mind tisztességes ember válhatott volna - a legtöbbje becsületes, dolgos családba született.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.