Megdöbbentő képsorok.

Csak erős idegzetűeknek: Videón, ahogy a rendőrök lelövik a ruttkai ámokfutót, aki több embert megkéselt egy iskolában

A Markíza megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek rögzítették, amint a rendőrök lelövik a vrútky-i iskolai támadás elkövetőjét.

A felvételen is látszik, hogy nagyon kiélezett volt a helyzet: a történtek előtt nem sokkal még kisgyermekes anyukák sétáltak a járdán, pár pillanattal később pedig már töltények repültek szanaszét.

A videón azt is látni, hogy a rendőr a támadó lábára céloz, ő viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves Ivant. Mindkét rendőr a földre esett, miután eltalálta őket a visszapattanó golyó, nem sokkal később pedig megérkezett az erősítés.

Mint ismert, a 22 éves Ivan Č. a vrútky-i iskola diákja volt. Csütörtökön délelőtt egy késsel érkezett, össze-vissza vagdosott, akit ért, majd néhány száz méterre az iskolától lelőtték.

A támadó az egyik ajtó üveges részét betörve jutott be az épületbe. Az iskola két alkalmazottjával találta szembe magát, akik próbálták megállítani. Egyikük, a 62 éves Jaroslav Budz igazgatóhelyettes, matematika-kémia tanár az életével fizetett, Ivan Č. őt halálra késelte. Szúrt sebeket és vágási sérüléseket szerzett az iskola gondnoka is.

Ezután Ivan Č. a legközelebbi osztály felé vette az irányt, ahol az órát tartó igazgatónőt és két negyedikes, azaz kilenc éves diákot is megsebesített. Ezt követően megpróbált elmenekülni, a sérült gondnok eredt utána.

A rendőrök mintegy 200 méteren át követték a késével menekülő támadót, akit le akartak tartóztatni. Mikor közel kerültek hozzá, a férfi aktívan védekezni kezdett a késével, a rendőrök pedig használták a szolgálati fegyverüket. Az egyikük lelőtte őt, de a célt tévesztett töltények a földről visszapattanva őket is megsebesítették.

Branislav Zacharides, Vrútky polgármestere elárulta, hogy Ivan Č. korábban nem volt problémás diák és az igazgatónő sem tudott olyasmiről, amiért esetleg bosszút állhatott volna.

Forrás: parameter.sk

Kép: MTI/AP/Erica Durcova

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.