Kemény a helyzet a koreai határon.

Háborút akar Kim Dzsong Un? A diktátor felrobbantotta a két Koreát összekötő irodát

Az intézményt eredetileg azért hozták létre, hogy segítsék a két Korea között párbeszédet és együttműködést.

Helyi idő szerint délután három óra előtt nem sokkal robbanás történt a Keszong határvárosban található Korea-közi összekötő iroda környékén, és füst gomolygott felette. A dél-koreai országegyesítési minisztérium azt közölte, hogy Észak-Korea feltehetően felrobbantotta az épületet. A tárca szerint helyi idő szerint délután 2:49 órakor repítették levegőbe a határvárosban lévő irodát.

A keszongi összekötő irodát 2018-ban létesítette a két ország, hogy elősegítse a párbeszédet és az együttműködést. Az irodát a két ország vezetőjének csúcstalálkozója után kialakult békülékeny hangulatban nyitották meg.

Szimbolikus csapást mértek a két Korea közötti megbékélésre"

– idézi a BBC Leif-Eric Easleyt, a szöuli egyetem professzorát.

A New York Times emlékeztetett, hogy az irodában mindkét országból dolgoztak tisztviselők. Január közepén a koronavírus terjedése miatt felfüggesztették a tevékenységét.

Röviddel a robbanás előtt az észak-koreai hadsereg vezérkara közleményben tudatta, hogy fontolóra vette a hadsereg bevonulását a két Koreát elválasztó fegyvermentes övezetbe, és vizsgálja az erről szóló "cselekvési tervet". A vezérkar elfogadott egy javaslatot arról is, hogy együttműködik a néppel "az ellenség ellen készülő nagyszabású röplapterjesztésben".

Forrás: MTI/HVG

Kép: MTI/Észak-koreai Állami Hírügynökség

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzze,,,,először azt hittem ,hogy ez a mi Fénylő Csillagunk...:):):):)
balos
@ómió: A nyasgem volt már?Ja és kitartás a geci seggében!
Gyütt Mönt
A keleti nyitást ki kéne szélesíteni és Észak-Koreára is kiterjeszteni. A Kedves Vezetőnk esetleg tanulhatna onnan is, nem csak a Soros pénzén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.