John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó könyvet írt a menesztése után, de a Fehér Ház szerint az titkos információkat tartalmaz, és így nem publikálható.

Pert indított Donald Trump amerikai elnök John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadója ellen, mert az titkos információkat tartalmazó könyvet publikálna a menesztése után.

A volt nemzetbiztonsági tanácsadó 17 hónapig dolgozott a Fehér Házban, de 2019 szeptemberében Trump éles nézeteltésérek miatt menesztette. Ezután kezdett el könyvet írni Bolton, A szoba, amelyben a dolog történt: Egy fehér ház emlékiratait június 23-án publikálnák.

Trump megint pereskedik

A pert indító szövetségi ügyész megakadályozná a könyv megjelenését, amíg el nem végzik a titokügyi ellenőrzését. Azonban Chuck Cooper, Bolton ügyvédje decemberben már átadta a kéziratot a tanácsnak, de az még nem fejezte be az ellenőrzést.

Ellen Knight, a nemzetbiztonsági tanács információbiztonságért felelős igazgatója közölte, csak akkor jelenhet meg a könyv, ha kiveszik belőle a titkos információkat. Azonban az ügyvéd azt állítja, már töröltek minden ilyen információt a kéziraból.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.