Így akarnak védekezni.

Készülnek a vírus második hullámára – Rendkívüli vészhelyzeti tervet készített a NATO

Az Egyesült Államok katonai jelenléte Európában a kontinens és Észak-Amerika számára is fontos, ugyanis a szövetségesek csak együtt képesek kezelni azokat a jelentős kihívásokat, amelyekkel a világ jelenleg szembesül – húzta alá Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Brüsszelben pénteken. Stoltenberg Mark Esper amerikai védelmi miniszterrel folytatott megbeszélést a NATO brüsszeli székházában.

A főtitkár üdvözölte, hogy az Egyesült Államok konzultál szövetségeseivel európai hadereje áthelyezéséről kapcsolatos terveiről, amelyek szerint kivonná csapatainak egy részét Németországból, továbbá azt, hogy ezzel párhuzamosan egyértelművé teszi, hogy továbbra is teljes mértékben elkötelezett az európai biztonság mellett.

Elmondta, az elmúlt években az Egyesült Államok fokozta katonai jelenlétét Európában. A NATO többnemzeti harccsoportját vezeti Lengyelországban, állomást létesített Romániában és Norvégiában, valamint ballisztikusrakéta-védelmi rendszert állomásoztat Spanyolországban.

Rövid online tájékoztatóján Stoltenberg üdvözölte, hogy hétfőn tárgyalások kezdődtek a 2021. február 5-én lejáró nukleáris leszerelési megállapodás, az Új START szerződés esetleges meghosszabbításáról az Egyesült Államok és Oroszország között. Mint közölte, az amerikai védelmi miniszterrel egyetértett abban, hogy Kínának, mint növekvő globális hatalomnak, részt kell vennie a megállapodásban.

Beszámolt arról is, hogy a NATO-szövetségesek rendkívüli vészhelyzeti tervvel készülnek fel a koronavírus-járvány esetleges második hullámára, ami főként a tagállamok és a partnerországok ellenállóképességét fogja javítani. A terv orvosi eszközök, lélegeztetőkészülékek és védőmaszkok beszerzését tartalmazza, valamint megfogalmazza egy több millió dolláros válságkezelő alap létrehozásának szükségességét. Az alap felhasználható lenne például az eszközök és az egészségügy személyzet, valamint a fertőzött betegek szállítására is.

A szükséges intézkedések meghozatala mellett annak biztosítására is szükség van, hogy a szövetség erői készek legyenek reagálni bármilyen fenyegetésre. Megengedhetetlen ugyanis, hogy a rendkívüli egészségügyi válság biztonsági válsággá váljon – emelte ki a NATO főtitkára.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CarolRL86
Nézzе mеg a wеbкаmera masztuгbációs videóimat > www.k­­i­­­­ssia.club
CarolRL86
Nézzе mеg a wеbкаmera masztuгbációs videóimat > www.k­­i­­­­ssia.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.