A választásra jogosultak alig 40 százaléka járult vasárnap az urnákhoz Franciaországban az önkormányzati választások második fordulójában, ez több mint 20 százalékkal kevesebb a legutóbbi, hat évvel ezelőtti adatokhoz képest. Soha ilyen jelentős nem volt még a távolmaradás a francia helyhatósági választásokon.

Rekordalacsony részvétellel zárult a francia önkormányzati választások második fordulója

Fotó: Sameer Al-DOUMY / AFP

Az este 8 órai urnazárást követő első eredmények azt mutatják, hogy a tavalyi európai parlamenti választások eredményének folytatásaként a Zöldek országos megerősödése jellemezte a választást, és több nagyváros vezetését is megszerezhették.

A jobboldalról érkezett miniszterelnököt, Edouard Philippe-et a normandiai Le Havre-ban 58 százalékos támogatottsággal választották meg polgármesternek, amelynek kormányfői kinevezése előtt is polgármestere volt. A pár napon belül várható kormányalakítás egyik nagy kérdése, hogy a koronavírus-járványt követően szociális fordulatra készülő Emmanuel Macron államfő megtartja-e a népszerű miniszterelnököt vagy egy baloldalról érkezett politikust nevez ki új kormányfőnek. A köztársasági elnök mindesetre azonnal gratulált a miniszterelnöknek a győzelemhez.

MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hahó bunkókáim: JÁRVÁNY VAN!!! =))
CarolRL86
Idеjе találni еgу állandó baгátnőt. Sок egyеdülálló hölgy váг itt --> www.k­­i­­­­ssia.club
verőce21
A Nyugaton annyi minden elveszett, ahol a demokrácia nevében a lelket és az igazságot politikává és hatalommá változtatták át...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.