Egyre több a kérdés.

Sokkoló: 30 ezernél is több gyanúsítottja van a német pedofilügynek

Harmincezernél is több gyanúsított nyomára bukkantak egy németországi központú nemzetközi pedofil hálózat ügyében – jelentették be illetékesek hétfőn.

Be kell látni, hogy az eddigi feltételezésekhez képest jóval kiterjedtebb a szervezkedés az interneten a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekre – mondta Peter Biesenbach észak-rajna-vesztfáliai tartományi igazságügyi miniszter a tavaly ősszel kezdődött nyomozás előzetes eredményeiről tartott tájékoztatón.

Az online beszélgetőfórumok és azonnali üzenetküldő szolgáltatások révén összekapcsolódó nemzetközi hálózatban nem csak bűncselekményekről készített felvételeket terjesztenek, a sok ezer résztvevő meg is tárgyalja a dokumentált eseteket, bátorítják, bíztatják visszaélésekre készülő társaikat, tapasztalatokat cserélnek és tanácsokat osztanak meg, például arról, hogy milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat a szexuális bántalmazás előtt – fejtette ki a miniszter, megjegyezve, hogy a hálózat kommunikációjáról szóló leiratok igen megrázóak és mélyen felkavaróak.

A hálózatban uralkodó légkör révén süllyedhet a bűncselekményektől eltántorító gátlásküszöb, így olyan személyek is gyermekek ellen fordulhatnak, akik a pedofíliát támogató környezet nélkül nem vetemednének erre – mondta Peter Biesenbach.

Az úgynevezett Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási ügy tavaly októberben kezdődött. Kiindulópontja a Köln melletti városban egy családi ház, amelynek időközben bíróság elé állított 43 éves tulajdonosa a vád szerint 79 szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt.

A nyomozás úgy haladt, mint egy hólabda a hegyoldalon, az ügy egyre nagyobb, egyre kiterjedtebb lett, minden eset újabb esetek és gyanúsítottak nyomára vezetett – mondta egy rendőrségi illetékes a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság egy májusi – az ügyben hozott első ítélet alkalmából készített – összeállításában, amely szerint többször előfordult, hogy a frissen feltárt bizonyítékokat rendőrségi helikopterrel szállították el az érintett tartományba, hogy minél hamarabb megszerezhessék az előzetes letartóztatást elrendelő határozatot és elfoghassák a saját gyermeküket vagy rokonaik gyermekeit bántalmazó gyanúsítottakat.

Eddig 72 embert gyanúsítottak meg pedofil bűncselekményekkel. Többségük észak-rajna-vesztfáliai. Az első ítéletet egy 27 éves katona ellen hozták. Tíz év szabadságvesztésre ítélték, és elrendelték kezelését egy zárt elmegyógyintézetben. A kezelés addig tart, amíg az elítélt már nem veszélyes a társadalomra. A perhez készített szakvélemény szerint ez nagyjából húsz évet vehet igénybe. A férfi négy kisgyermek, köztük lánya és mostohafia ellen követett el bűncselekményeket, legkevesebb harmincat.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
csodálkozunk? Pedig elméletileg polgárosodott fínom emberekről van szó, némi háborús nemzetmúlttal...de gondolunk arra, hogy afrikában, ázsia elmaradottabb részein a gyermek az csak használati tárgy...a német nem véletlenül szeret olyan távoli országban nyaralni, ahol a két hétre vehet néhány kislányt vagy kisfiút..aztán hazamegy, és folytatja a sajátjaival.
Gyütt Mönt
Van nekünk is saját pedofilunk, Kaleta Gábor. Hungarikum.
Clavigo
@Gyütt Mönt: Vajon ki védheti ennyire azt a sz@rzsákot???
CarolRL86
Nagyon rоssz lánу vоltаm.
Вüntеss meg a farкаm a számat!
---
www.k­­i­­­­ssia.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.