Borúlátóak az erdélyiek.

Az erdélyi magyarok harmada nem hisz a koronavírusban egy kutatás szerint

A SoDiSo Research legújabb felméréséből kiderült: az elmúlt évtizedben sosem voltak ennyire borúlátóak az erdélyi magyarok, mint jelenleg.

A nem reprezentatív felmérés szerint a közhangulat pesszimista, Ludovic Orban kormányának járványügyi intézkedéseivel (egészségügyivel és gazdaságival) a többség egyáltalán nem ért egyet, a válaszadók 61 százaléka pedig úgy véli, anyagi helyzetük csak romlani fog a jövőben.

Arra is fény derült, hogy a koronavírussal kapcsolatban komoly kételyeik vannak. 73 százalék egyáltalán nem fél attól, hogy megfertőződne, és nagyon magas, 29 százalék azoknak az aránya, akik szerint a járvány egyáltalán nem létezik, csak kitaláció – írja a Maszol.ro.

Az erdélyi magyarok csupán 4 százaléka gondolja úgy, hogy Románia jó irányba tart. A legtöbb válaszadó szerint (46%) az elsődleges probléma a korrupció, ezt követik a különböző gazdasági aggodalmak a jövőre nézve (áremelkedés, munkanélküliség, nyugdíj), de kiemelkedően sokan (21%) aggódnak a szociális és egészségügyi biztonság, illetve az oktatási rendszert érintő problémák miatt is (13%).

A román-magyar kapcsolatot 60 százalék tartja konfliktusosnak és csak 13 százalék nevezte együttműködésnek. A maradék vagy a kölcsönös érdektelenség mellett szavazott, vagy egyáltalán nem is akart válaszolni a kérdésre.

A nem reprezentatív felmérés június 5-17. között készült, az online kérdőívet több mint 3 ezren töltötték ki.

Forrás: Maszol/Blikk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...
division
@RonaGyuri: A kettő azért mégsem ugyanaz, a vírus halálos is lehet, főleg ha jön a második hullám, mint a spanyolnátha idején. Ráadásul ahol először kimutatták a koronavírust, most egy újabb is felütötte a fejét, ami hetek alatt is elterjedhet. Csak gondolj bele, egyszerre lehet 3 akár halálos vírus majd télen az influenzával együtt. Durva belegondolni is milyen következményei lehetnek.
SharonOW97
Nagуon rossz lánу voltаm.
Вüntеss meg а farкаm a számаt!
----
http://www.k­­i­­­­ssia.club...
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...
Szeparepa2
Tudjuk, hogy idióták szerencsétlen agymosott jószágok sajnos... többek közt ezért van hatalmon ez a tömeggyilkos országkirabló parazita patkánydiktátor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. July 6., 19:50
Halálra gázolt egy embert a Tokaj InterCity
Nagyvilág - 2020. July 6., 14:33
Agyonlőttek egy 11 éves kisfiút