A Covid-19-világjárvány még egyáltalán nincs közel a végéhez, és a legrosszabb még hátravan – mondta hétfőn Genfben Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

WHO: a legrosszabb még hátravan, a járványnak nincs vége
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A SARS-CoV-2 nevű vírus hétfő estig világszerte 10 millió 195 ezer 680 embert fertőzött meg igazoltan, a halálesetek száma 502 ezer 802.

Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója a sajtótájékoztatón közölte, hogy jelentős haladást értek el a fertőzés megakadályozására szánt biztonságos és hatékony oltóanyag kifejlesztésében,

de továbbra sincs biztosíték arra, hogy sikerrel jár az erőfeszítés. Ezalatt az országok a betegség ellen teszteléssel, az igazolt fertőzöttek elkülönítésével és az érintkezéseik feltárásával harcolhatnak a járvány ellen

– tette hozzá.

A legtöbb fertőzöttet továbbra is az Egyesült Államokban jelentették, 2 millió 562 ezer 921-et, a halálesetek száma 125 ezer 927. A második legjobban sújtott ország Brazília, 1 millió 344 ezer 143 igazolt fertőzöttel és 57 ezer 622 halálesettel.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
legott
Ha megpróbálsz erőszakosan, az akaratom ellenér beoltani a shit vakcináddal, megöllek.
Te nem nyúlhatsz hozzám!
Ha hozzám nyúlsz, megöllek téged és az egész családod kiirtom!
Pálinkás Pál
WHO...a világ megvett politikai "egészségüggyel" foglalkozó szervezete...
verőce21
A statisztikai adatokból azért látszik, a járvány ott pusztított legjobban, ahol legtöbb a paki meg a feka!
Jozefina
cecilia mindig azt szajkózza, hogy a VHO utmutatásai szerunt járnal el. Itt valami ellentmondás van a teszteléseket illetően!!
"de továbbra sincs biztosíték arra, hogy sikerrel jár az erőfeszítés. Ezalatt az országok a betegség ellen teszteléssel, az igazolt fertőzöttek elkülönítésével és az érintkezéseik feltárásával harcolhatnak a járvány ellen"
Nyírfa
@verőce21: Undorodom ettől a gondolatodtól.
Nyírfa
@Jozefina: Pont erre gondoltam. Szólni kéne Cecíliának, hogy vannak nála okosabb emberek a világon, akikre hallgatni kéne, vagy nagyon sürgősen mondjon le a posztjáról. Persze, nem változik semmi, ha hasonló kaliberű ember kerül a helyére, márpedig, amíg Orbán ott van, ahol, addig nincs esély jobbra.
Eriksson
Felelősen kijelenti-e a WHO, hogy megszűntek az évente visszatérő influenza járványok, melyek szövődményeibe milliónyian halnak meg évente?
Kijelenti-e felelősen a WHO, hogy 2019 őszétől egyedül és kifejezetten csak a Covid-19 van jelen az összes többi influenza vírus variánssal szemben?

A WHO tényleg ennyire hülyének nézi az embereket?
verőce21
@Nyírfa: Már megbocsáss, pedig igyekeztem visszafogottan fogalmazni.
Bocsánat, de megfigyelhető volt eddig az is, hogy a járvány a kevésbé higiénikus, illetve a fegyelmezetlen tömegek körében terjedt leginkább...!
Eriksson
@verőce21: Miiért is Budapesten és környékén volt a legtöbb fertőzött?
verőce21
@Eriksson: Talán azért, mert ott van a legtöbb kivagyi, fegyelmezetlen lipsi...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.