Minden vádpontban bűnösnek vallotta magát egy hírhedt sorozatgyilkos Kaliforniában, akit több mint negyven év bujkálás után tartóztattak le 2018-ban.

A 74 éves Joseph James DeAngelo egy vádalku keretében beismerte a bíróságon, hogy ő a tettese annak a tizenhárom gyilkosságnak, mintegy ötven nemi erőszaknak és több mint száz betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.

Az évtizedeken keresztül felderítetlen bűnügy elkövetőjét a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyilvántartásaiban és a sajtóban

éjszakai gyilkos, valamint Golden State-i gyilkos néven tartották számon. Golden State Kalifornia beceneve, jelentése az Arany Állam.

A korábban rendőrként dolgozó férfira

a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki, azonban mentesül az esetleges halálbüntetéstől.

Az ügyészség hangsúlyozta: ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy az idősödő áldozatok és hozzátartozóik még lássák, ahogyan igazságot szolgáltatnak az ügyükben, a büntetőeljárás ugyanis akár még tíz évig is elhúzódhatna.

A hét órán keresztül tartó meghallgatást DeAngelo kifejezéstelen arccal ülte végig egy kerekesszékben, a bíró által feltett kérdésekre elhaló hangon, igennel és nemmel válaszolt.

A férfi megtalálásában családfakutató portálokon található genetikai információk segítettek a rendőröknek, akik azokat a családfákat követték, amelyeknél genetikai hasonlóságot találtak a gyilkoséval. Egy rokon DNS-e alapján, valamint DeAngelo életkora és a támadás helyéhez közeli lakcíme miatt kezdtek gyanakodni a férfira.

Címlapkép: YouTube/ABC10

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Eriksson: Érik a következő nagy harapás, de akkor már nem lesz maradék! :-)
Eriksson
@görbetükör: Minden jogodban áll. Mint ahogy nekem is, hogy azzal vitázzak, akivel akarok.
Szeparepa2
Az ilyen hírek szánalmasak. Nézzük már meg ezt a szánalmas roncs vénembert, már tök mindegy neki is és a társadalomnak is hogy mi lesz vele... már semmit nem lehet megelőzni vele kapcsolatban, már nem veszélyes a társadalomra... végre tudott hajtani sorozatgyilkosságokat zavartalanul... ez történt... ezért igyekeznek elégtételt venni, bosszulni, büntetni HIÁBAVALÓAN... az áldozatok attól nem támadnak fel, a hozzátartozók nem lesznek boldogabbak... szánalmas és szégyenletes, hogy megtörténhetnek ilyenek és szabadon lófrálnak ilyenek...
Foxley
Akkor mennyi az, ami ki sem derült?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.