Minden vádpontban bűnösnek vallotta magát egy hírhedt sorozatgyilkos Kaliforniában, akit több mint negyven év bujkálás után tartóztattak le 2018-ban.

A 74 éves Joseph James DeAngelo egy vádalku keretében beismerte a bíróságon, hogy ő a tettese annak a tizenhárom gyilkosságnak, mintegy ötven nemi erőszaknak és több mint száz betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.

Az évtizedeken keresztül felderítetlen bűnügy elkövetőjét a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyilvántartásaiban és a sajtóban

éjszakai gyilkos, valamint Golden State-i gyilkos néven tartották számon. Golden State Kalifornia beceneve, jelentése az Arany Állam.

A korábban rendőrként dolgozó férfira

a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki, azonban mentesül az esetleges halálbüntetéstől.

Az ügyészség hangsúlyozta: ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy az idősödő áldozatok és hozzátartozóik még lássák, ahogyan igazságot szolgáltatnak az ügyükben, a büntetőeljárás ugyanis akár még tíz évig is elhúzódhatna.

A hét órán keresztül tartó meghallgatást DeAngelo kifejezéstelen arccal ülte végig egy kerekesszékben, a bíró által feltett kérdésekre elhaló hangon, igennel és nemmel válaszolt.

A férfi megtalálásában családfakutató portálokon található genetikai információk segítettek a rendőröknek, akik azokat a családfákat követték, amelyeknél genetikai hasonlóságot találtak a gyilkoséval. Egy rokon DNS-e alapján, valamint DeAngelo életkora és a támadás helyéhez közeli lakcíme miatt kezdtek gyanakodni a férfira.

Címlapkép: YouTube/ABC10

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@Shikari: Akkor valami hasomlóra számíthatunk libsi élharcos gazdáidtól is? Ez durvább, mint amire számítottam. Kösz a figyelmeztetést
Aki Én
@Shikari: ...jaaaaj, butuska, nem én éltettem a liberalizmust, nem én voltam a libsi internacionálé alelnöke 10 évig, nem én voltam ifjú kommunista, nem én voltam Soros-ügynök...
De tessék, önzetlenül egy kis infó:
444.hu/2017/07/11/kover-laszlo-a-tolerancia-a-massag-elviselesenek-kepessege-olyan-alapertek-amit-egy-igazi-liberalisnak-nem-szabad-elfelejtenie
Csizmás Kond
@Shikari: ..nem liberális, hanem csak a korcs liberális vonalat követi amit nyugaton szajkóznak. Egy liberálisnak tudnia kéne, hogy az ami neki jár másnak is igen...de ezek csak a magukét fújják mint a kommunisták.
Eriksson
Egy valódi liberális mottója: Igazam van, mert különben pofán váglak.
Eriksson
Van a YouTube-on egy 4 részes sorozat a "Rettegés Kaliforniában" címen, amely részletesen foglalkozik ezzel a témával.
Ahhoz képest amit ott bemutattak, igen jól megússza az ipse az igazságszolgáltatást.
Eriksson
@Shikari: Elfajzott a liberalizmus szép eszméje. A szabadság álma átcsapott a mindent megengedő szabadosságba.
Eriksson
@Shikari: Igazad van, elég finoman fogalmaztam.
Most nagy fokú népbutítás folyik az arra hajlamos magukkal valamit kezdeni nem tudó néprétegnél, akik maradnak örök vesztesek így is, úgy is. Viszont kikaparják a gesztenyét a diktált eszmék uralóinak a saját vérük árán.
Eriksson
@Shikari: Magyarországon továbbra sem fog működni az eszme, mert a vidék "tanulatlan, tahó népei" nem követik az "értelmiségek" jobbító útmutatásait.
görbetükör
@Eriksson: "Egy valódi liberális mottója: Igazam van, mert különben pofán váglak."
... és egy valódi konzervatív illiberális hogy viszonyul ahhoz, ha valakinek más a véleménye?
Eriksson
@görbetükör: Szerinted erről van szó?
görbetükör
@Eriksson: ha nem, akkor a te kérdésed sem erről szól.
Viszont az, hogy nem válaszoltál, mindennél beszédesebb. :) Nem is vártam mást tőled sem.
Eriksson
@Shikari: Soha ne mondd, hogy soha. Úgy néz ki, a hatalomért semmi sem drága.
Eriksson
@görbetükör: Légy szíves ne vonj le téves következtetéseket egy sehová nem vezető vita elutasításából.
görbetükör
@Eriksson: Jogomban áll, mint ahogy az is, hogy én ne tartsam téves következtetésnek. :)
Eriksson
@görbetükör: Minden jogodban áll. Mint ahogy nekem is, hogy azzal vitázzak, akivel akarok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.