Minden vádpontban bűnösnek vallotta magát egy hírhedt sorozatgyilkos Kaliforniában, akit több mint negyven év bujkálás után tartóztattak le 2018-ban.

A 74 éves Joseph James DeAngelo egy vádalku keretében beismerte a bíróságon, hogy ő a tettese annak a tizenhárom gyilkosságnak, mintegy ötven nemi erőszaknak és több mint száz betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.

Az évtizedeken keresztül felderítetlen bűnügy elkövetőjét a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyilvántartásaiban és a sajtóban

éjszakai gyilkos, valamint Golden State-i gyilkos néven tartották számon. Golden State Kalifornia beceneve, jelentése az Arany Állam.

A korábban rendőrként dolgozó férfira

a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki, azonban mentesül az esetleges halálbüntetéstől.

Az ügyészség hangsúlyozta: ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy az idősödő áldozatok és hozzátartozóik még lássák, ahogyan igazságot szolgáltatnak az ügyükben, a büntetőeljárás ugyanis akár még tíz évig is elhúzódhatna.

A hét órán keresztül tartó meghallgatást DeAngelo kifejezéstelen arccal ülte végig egy kerekesszékben, a bíró által feltett kérdésekre elhaló hangon, igennel és nemmel válaszolt.

A férfi megtalálásában családfakutató portálokon található genetikai információk segítettek a rendőröknek, akik azokat a családfákat követték, amelyeknél genetikai hasonlóságot találtak a gyilkoséval. Egy rokon DNS-e alapján, valamint DeAngelo életkora és a támadás helyéhez közeli lakcíme miatt kezdtek gyanakodni a férfira.

Címlapkép: YouTube/ABC10

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Az ilyen hírek szánalmasak. Nézzük már meg ezt a szánalmas roncs vénembert, már tök mindegy neki is és a társadalomnak is hogy mi lesz vele... már semmit nem lehet megelőzni vele kapcsolatban, már nem veszélyes a társadalomra... végre tudott hajtani sorozatgyilkosságokat zavartalanul... ez történt... ezért igyekeznek elégtételt venni, bosszulni, büntetni HIÁBAVALÓAN... az áldozatok attól nem támadnak fel, a hozzátartozók nem lesznek boldogabbak... szánalmas és szégyenletes, hogy megtörténhetnek ilyenek és szabadon lófrálnak ilyenek...
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...
Foxley
Akkor mennyi az, ami ki sem derült?
liwidi
Szeretne érezni egy gyönyörű lányt? Látogassa meg ezt az oldalt -> http://3sex.club...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. July 6., 19:50
Halálra gázolt egy embert a Tokaj InterCity
Nagyvilág - 2020. July 6., 14:33
Agyonlőttek egy 11 éves kisfiút