Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban – jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.

Megugrott az új fertőzések száma Ausztriában – iskolákat, óvodákat zárnak be
Fotó: Pixabay

"Masszív, ugyanakkor ésszerű lépés" a vírus további terjedésének megakadályozására – mondta. Az intézkedést az indokolja, hogy

Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok "dinamikus növekedése".

A tartomány vezetője azt ajánlotta, hogy mondják le a rendezvényeket is az érintett járásokban.

Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde). Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők szórták szét a koronavírust az érintett öt járásban.

A tartományi vezető egyben felhívta a figyelmet a lakosság egyéni felelősségére, így a nagyobb zárt helyiségekben ajánlott, a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájmaszk viselése.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
érdekes dolog ez...bezárják a gyerek intézményeket...holott ők aztán igazán nincsenek veszélyben...aztán ...számomra eléggé kontraproduktívvá vált a "fertőzések száma"...kissé nevetséges...hogy ez a fő téma, hiszen 90 %-nak kutya baja tőle..észre sem veszi...és persze még véletlenül sem a "nagycsaládokat" elkülöníteni...nem szívjon mindenki..ha vírus van a levegőben,természetes hogy fertőződnek meg emberek...talán a valóban orvosi kezelésre szorulók számát kéne közölni...persze azzal nem lehetne "riogatni" az embereket...ha ez a trend így marad...előre sajnálom a rettegőket,mi lesz velük ha közlik az éves flu járvány napi feretőzötteinek a számát!!! mert azok nagyságrendekkel nagyobbak ennél!!!
és valahogy hiszti nélkül túléltük,mióta világ a világ...
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.