A koronavírus mutálódott, és elképzelhető, hogy úgy, hogy a vírus ragályosabbá vált – mondta az amerikai első számú járványügyi főtanácsos, Anthony Fauci csütörtökön.

Mutálódott a vírus, ezért fertőzhet intenzívebben

A Fauci által említett kutatás a Los Alamos nemzeti laboratóriumban zajlik, az erről szóló publikációt csütörtökön jelentették meg. A Scripps Research virulógusai a múlt hónapban szintén a vírus mutációjáról írtk, azt állítva, a mutáció „megerősíti a vírus terjedését”.

A járványügyi főtanácsos kifejtette, egy olyan mutációt fedeztek fel, amely miatt a vírus könnyebben replikálja magát, ez magasabb vírusdózisokat eredményezhet:

Nem látunk kapcsolatot abban, hogy ez egy személynek rontja-e vagy sem az állapotát. Úgy tűnk, a vírus jobban szaporodik és talán gyorsabban is terjedhet. A kutatások még abban a fázisban vannak, hogy ezt megerősítsék.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Pálinkás Pál: inkább az a kérdés téged ki pénzel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: inkább az a kérdés téged ki pénzel.
Jozefina
Majd orbán, a törzs és cecília megmondja a tutit!!!?? Más meg nem is érdekel!!!??
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: hát...valahogy nem igazolódott be a te jóslatod a többmilliós magyar fertőzésekről...a SOTE vizsgálat talált 10 000-ből 3 darabot...és az sem beteg,csak fertőzött...ilyenkor mi van??? és valahogy a médián kívül sehol nem találkozik az ember a járvánnyal az utcákon...ja hogy a kórházakban,idősotthonokban halnak meg emberek??? mondj egy olyan időszakot az életben,amikor ez nem így volt!!! fél évvel a "járvány" kitörése után még mindig ott tartunk hogy lassan a világon az áldozatok száma eléri az éves flu egynegyedét...ami persze nem baj,sőt szerencse, hogy ez a "világjárvány" ennyire szolidan szedi az áldozatait... és jóformán csak öregeket,betegeket!!! most ezen moralizálhatsz,attól még tény marad...nem véletlen hogy még itthon sem kell a gyerekekre semmiféle masdzk,pedig az ő immunrendszerük nem erős még...be kéne látni hogy ez egy "rétegspecifikus" vírus,és nem mindenkit cseszegetni!!!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Én??? nem te??? én elismerem a "járvány" meglétét...csak a veszélyességét vitatom...nem láttam még sehol a hírekben ,hogy valahol is leültek volna egy nyilvános "vitára" a "világjárvány hívő" tudósok,orvosok...meg akik helyén kezelik a dolgokat...szerinted miért???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.