Szlovénia szombattól 36 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól is – írta a helyi sajtó.

Ales Hojs belügyminiszter pénteken este arról tájékoztatott, hogy a kormány döntése szerint Horvátország, Csehország és Franciaország lekerül a biztonságos országok listájáról, miután ezen országokban az elmúlt két hétben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma.

Ezen országok állampolgárainak meg kell indokolniuk, miért akarnak Szlovéniába utazni.

Ez lehet üzleti vagy más gazdasági érdekeltség, vagy mert ott ingatlanuk van. Amennyiben turistaként érkeznek az országba, a szállásfoglalásról igazolást kell felmutatniuk a határon. Hozzátette ugyanakkor, hogy 36 óránál nem régebbi olyan negatív koronavírusteszttel is rendelkezniük kell, amelyet valamelyik európai ország hatósága adott ki.

Szlovénia csak negatív teszttel fogja beengedni a horvátokat

Más európai uniós országok állampolgárai csak abban az esetben léphetik át a horvát-szlovén határt és utazhatnak át az országon, ha bizonyítani tudják, hogy valóban Horvátországban jártak, nem pedig valamelyik nyugat-balkáni államban. A szállásról vagy turisztikai illeték befizetéséről számlát kell felmutatniuk, a fokozott ellenőrzés miatt torlódások alakulhatnak ki a határátkelőhelyeken.

A nem uniós állampolgároknak Szlovéniában két hét karanténba kell vonulniuk.

Zöld listára kerül ugyanakkor Belgium és Hollandia, amely eddig nem volt a kedvezményezett országok listáján. Ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet utazni Szlovéniába.

A szomszéd országok közül Magyarország, Ausztria és Olaszország is ezen a listán szerepel.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.