A nyaralási szezon kezdetével számottevően megnőtt a koronavírusos fertőzöttek száma. A spanyolországi Katalónia régióban elrendelték mintegy 200 ezer ember vesztegzár alá helyezését a Lerida város körüli térségben – írja az infostart.hu.

"Döntöttünk (a Barcelonától 150 kilométerre nyugatra fekvő leridai) del Segria övezet elkülönítéséről, mert a térségben jelentősen megnőtt a Covid-19-fertőzések száma."

- közölte Quim Torra katalán elnök.

Az intézkedés szombaton délben lépett életbe, és korlátozza az övezet elhagyását, illetve az oda való belépést.

200 ezren újra vesztegzár alatt Katalóniában a koronavírus miatt

Alba Vergés, az autonóm régió egészségügyi minisztere közölte, hogy csak a tíz fő alatti gyülekezés engedélyezett, és felfüggesztették az idősotthonok látogatását.

Spanyolországban két hete oldották fel a tartományok elhagyására vonatkozó kijárási korlátozásokat. Spanyolország június 21-én oldotta fel a belépési tilalmat a Schengen-övezet országai és Nagy-Britannia állampolgárai előtt, és szombaton nyitotta meg a határait 12 újabb ország előtt.

A világjárvány által egyik legsúlyosabban érintett országban, Spanyolországban a Covid-19-betegségnek 28 385 halálos áldozata van. A hatóságok úgy vélik, hogy háromhavi szigorú karanténnal sikerült megfékezni a járványt.

(infostart.hu)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.