Döbbenetes kegyetlenség.

"Meg fogsz ölni, ember" – döbbenetes részletek derültek ki George Floyd haláláról – így kegyetlenkedtek a rendőrök

Új részletek derültek ki arról, hogyan halt meg George Floyd a brutális rendőri intézkedés közben.

Eddig csak a szemtanúk videóiból és a biztonsági kamerák felvételeiből láthattuk, hogyan halt meg Minneapolis városában George Floyd május 25-én a rendőri intézkedés közben. Ahogy azt korábban megírtuk, az afroamerikai férfi azután halt meg, hogy egy rendőr több mint nyolc percek keresztül térdelt a nyakán, pedig a férfi többször szólt, hogy nem kap levegőt.

Szerdán újabb részletek derültek ki a brutális rendőri intézkedésről, ugyanis közzétették az akcióban részt vett két rendőr testkamerájának felvételének leiratát. A dokumentumban leírták az egyik rendőr, a 37 éves újonc, Thomas Lane kihallgatásának szövegét is, de a felvételeket nem hozták nyilvánosságra.

A dokumentum szerint a két rendőr kirángatta Floydot az autóból, először a járőrautóba akarták rakni, de Floyd ellenkezett, klausztrofóbiára hivatkozva. Ekkor érkezett meg a helyszínre Derek Chauvin és Tou Thao, az előbbi volt Floyd halálának okozója.

Miközben Chauvin a nyakán térdelt, Floyd több mint húsz alkalommal mondta ki, hogy nem kap levegőt.

"Meg fogsz ölni, ember"

- hangzott el Floyd szájából a felkiáltás, és mivel megérezte, hogy meg fog halni, édesanyjától és a gyerekeitől búcsúzott.

"Anya, szeretlek. Mondjátok meg a gyerekeimnek, hogy szeretem őket. Halott vagyok."

- mondta Floyd.

Később a járókelők jelezték, hogy mintha Floyd nem lélegezne, és miután a rendőr többszöri próbálkozásra sem érzékelte a férfi pulzusát, kihívta a mentőket – írja a 24.hu.

A kegyetlen rendőri intézkedés miatt mind a négy rendőrt elbocsátották a rendőrségtől, és letartóztatták őket. Mindannyian akár negyven évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak, ha bűnösnek ítélik meg őket. A tárgyalást jövő március 8-ra írták ki, az előzőtes meghallgatás szeptember 11-én lesz.

Forrás: 24/Blikk

Kép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A BLM szatírok meggyilkolta feka srác meg, ugye, "járulékos veszteség"?
volvós
@MaryOE78: ...döntsd el már buta ringyó, hogy mit akarsz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.