Erősítik a nők jogait.

Betiltják a nemi szervek csonkítását, és férjük engedélye nélkül is utazhatnak a nők ezentúl ebben az országban

Szudánban erősítik a nők jogait, a többi között azzal, hogy betiltják a női nemiszerv-csonkítást – jelentette be Naszridín Abdulbari igazságügyi miniszter az MTI híre szerint. A nőknek ezentúl nem lesz szükségük családjuk férfitagjainak engedélyére ahhoz, hogy gyermekeikkel utazhassanak.

A majdnem négy évtizede bevezetett keményvonalas iszlamista szabályok felülvizsgálata után nem büntetik többé az iszlám vallás elhagyását.

A nem muszlimok nem követnek el többé bűncselekményt azzal, ha alkoholt fogyasztanak. Muszlimok számára azonban a tilalom továbbra is fennáll, amelynek megszegőit általában testi fenyítéssel büntetik. A 41 millió lakosú Szudán mintegy 3 százaléka nem muszlim. Az alkoholos italokat 1983-ban tiltotta be Dzsafar Nimeiri akkori elnök, szimbolikusan whiskys üvegeket dobálva a Nílus-folyóba a fővárosban, Kartúmban.

Abdalla Hamdok miniszterelnök átmeneti kormánya, amely az országot harminc éven át vezető Omár el-Besír elnök megbuktatását követően tavaly került hatalomra, megfogadta, hogy demokratizálja az országot, véget vet a hátrányos megkülönböztetésnek és békét köt a lázadócsoportokkal. Nimeiri iszlamista törvénykezése egyik kulcseleme volt a 22 éven át tartó polgárháború kirobbanásának Szudán muszlim többségű északi és többségében keresztények lakta déli része között, ami végül Dél-Szudán elszakadásához vezetett 2011-ben. Az 1989-ben hatalomra került Besír pedig tovább szélesítette az iszlám jog hatályát.

Forrás: 24

Kép: MTI/ASHRAF SHAZLY / AFP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Már idelye volt ezt a barbárságot megszüntetni!!!??
SystemError
Szegény Kövér és a pedofilmentő, nőverő fideSS patkányok nagyon szomorúak lesznek ettől a hírtől..
ómió
Hűha! "Elöntötte" őket a "liberalizmus"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok