Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg.

Megdöbbentően gyorsan terjed a koronavírus Ausztriában – vajon minket is elér a fertőzéshullám?

Vasárnap az, előző naphoz képest, 114 újkoronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában az ottani belügyminisztérium adatai szerint.

A legtöbb új esetet Felső-Ausztriában (53), Bécsben (38), Tirolban (8), illetve Alsó-Ausztriában (8) regisztrálták. Az aktív fertőzöttek száma 1239-re nőtt; a betegek közül 83-an szorulnak kórházi kezelésre; tízen vannak az intenzív osztályon. Ausztriában eddig 18 897 ember koronavírus-tesztje lett pozitív; közülük időközben 16 952-en meggyógyultak; a vírus okozta betegség szövődményeibe 708-an haltak bele. Egy közelmúltban végzett internetes közvélemény-kutatás során ezer embert kérdeztek meg arról, hogyan vélekedik a szájmaszk viseléséről, a korlátozó intézkedések esetleges ismételt bevezetéséről, a veszély mértékéről, illetve a büntetési tételekről. A megkérdezettek 82 százaléka válaszolta azt, hogy a lakosság felelős a járvány terjedésének ismételt felgyorsulásáért, 59 százalékuk pedig támogatná a szájmaszk ismételt kötelezővé tételét. A válaszadók csaknem egyharmada gondolja azt, hogy túl keveset ellenőrzik a szabályok betartását, 11 százalékuk pedig elégedetlen az osztrák kormány intézkedéseivel.

A közvélemény-kutatás azt is mutatja, hogy az emberek a fertőzöttek számának növekedésével óvatosabbak lettek; 41 százalékuk kerüli a nyilvános helyeket, 35 százalékuk pedig gyakrabban visel szájmaszkot. A megkérdezettek 64 százaléka támogatná a korlátozások megszegéséért járó büntetés szigorítását. A válaszadók 42 százaléka otthon tölti nyári szabadságát, 19 százalékuk pedig lemondta a tervezett külföldi nyaralást.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ennek ellenére lehetnek olyanok akik úgy vélekednek;bárcsak itt lenne a helyzet olyan aggasztó mint ott?
namihami
Hogy is állunk azzal a bizonyos ""nyitott határral""?
SystemError
Orbán eladja, hogy itthon nincs semmi baj, de ki gondolja, hogy a félbalkáni állapotaink valóban jobbak, mint Ausztria vagy a horvátok, stb.. Képzeljünk egy egy rácshálót, amiben szabadon lehet mozogni. Nyilván a trendek is át fognak járni...de nem mi okosabbak vagyunk Cukkenbergnél és ránk nem hat..

Gyerekek szerintem hetek óta hazudnak és nálunk ugyanúgy megy fel, csak Orbán kimaxolja az utolsó forintot is a gazdásgból, amivel embereket öl meg "megint". Volt az a nap, amikor csak 20-30 fertőzöttek találtak, az melyik statisztikában is található. még, ha el is szórjuk, akkor is hol van az..

Védje mindenki továbbra is magát és szeretteit, abból baj nem lehet!!! Igazából a lényeget Orbánék sem húzhatják sokáig. úgy is az jön, ami már kint van, bár szerintem itt is ugyanúgy... Gondolom jön majd a teljes határzár és még utána is az léesz eladva, hogy itthon minden és még gyorsan mindenki menjen elkölteni a pénzélt a Balatonra, mert nincs mitől félni. Kérdés hány embert fognak ezzel megölni, ha így lesz..
Gazella
Nem kell a szomszédba menni.. itthon se ment el a vírus... mi a francot képzeltek ti?? A kormány hazudott és folyamatosan hazudik a járványról..
Azt se felejtsétek el, hogy a vírus mutálódik és csapódik másik vírus hozzá.
Gazella
Simán. Mivel itt is úgyan úgy van vírus.. csak a tetves kormány most nem harangozza be. Felesleges ujjal mutogatni a környező országokra. A határ nem fog meg semmit se.
Gazella
@namihami: te hagyd már a nyitott határokat!! Maga anvírus itt is tombol, csak nem harangozza be a cecilke ... úgy hogy maradj csendben a határral.. tök mindegy hogy jönnek e vagy mennek e a külföldiek!!! A VÍRUS ott lohol a lábad után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.