Romániában az elmúlt 24 órában ismét több mint 600 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, így szerdán meghaladta a tízezret az azonosított aktív esetek száma.

Romániában meghaladta a tízezret az ismert aktív esetek száma

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában minden korábbinál több, 18 440 teszt kiértékelése nyomán 641 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel 34 226-ra emelkedett a járvány romániai megjelenése óta regisztrált fertőzések száma. Közülük 22 049-et gyógyultnak nyilvánítottak, az utóbbi napon elhunyt 21 fertőzöttel pedig 1952-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

A jelenleg nyilvántartott 10 225 aktív koronavírusos eset közül 2106 tünetmentes fertőzöttet tíz nap után miniszteri rendelet alapján, 727 fertőzött pácienst pedig saját kérésére engedtek ki a kórházból.

Romániában a járvány első áprilisi tetőzésekor 356 esetig emelkedett a napi új megbetegedések kéthetes átlaga. Ez a mutató június elejéig 165-re csökkent, azóta pedig az óvintézkedések lazítása nyomán újból növekedésnek indult. Most már az utóbbi két hét adatai alapján a napi 467 megbetegedés számít átlagosnak, de az utóbbi héten a napi új esetszám már négy alaklommal is meghaladta a 600-at.

A román hatóságok július elején elhalasztották a tervezett további lazításokat: nem nyitottak ki a vendéglátóhelyek zárt terei, zárva maradtak a mozik és színházak.

A bukaresti kormány szerdai ülésén várhatóan újabb 30 napra meghosszabbítja az éjfélkor lejáró veszélyhelyzetet.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Akkor itt az ideje, hogy zöldbe kerüljön!
ágimami
@SystemError: ???
" az utóbbi héten a napi új esetszám már négy alaklommal is meghaladta a 600-at."
namihami
De erdélyi magyarjaink, magyarigazolvánnyal azért jöhetnek, ugye?
A magyarigazolvány még a vírus ellen is védelmet nyújt.
SystemError
@ágimami: Vicc akart lenni azzal kapcsolatban, hogy mennyire politikai és nem szakmai alapon lettek meghatározva a besorolások... Szóval természetesen igazad van...:)
ágimami
@SystemError: Így már OK, igazad van!!!
Rockxy
tíz!
ezer!
10ezer!
ez még gereblyéből is sok!
de nem gereblye!
enber!
SystemError
@ágimami: Erről az egészről amúgy az a véleményem, hogy Orbán a nyári gazdaság ki maxolásával emberek öl. Nyilván a napi 3-5 esetszámokat sem hiszem el. Nyilván valamenyire követnünk kéne a régiós növekvő trendet, hiszen ilyen értelemben interakció van az országok között, de hát itt lehetséges halottak árán fenn kell tartani a politikai képet, hogy mi csodaország vagyunk. kiváncsi vagyok, hányan lettek emiatt felelőtlenebbek és kapták el a vírust és adták tovább idő, betegeskedő rokonaiknak vagy más rokonainak..

Napi 5000-1000 teszt helyett 1000 tesztből nem is fog több kijönni, ha esetleg utólag bárki rákérdezne. ebből persze az is fakad, hogyha napi 1000 tesztből 5 fertőzött van, akkor 10k tesztből 50 lenne és máris menne a pánik és senki nem menne a balcsira se és nem költene Orbán érdekeltségében
ágimami
@SystemError: Tökéletesen igaz amit írtál!! SAJNOS!!!
SystemError
@ágimami: Sajnos a féldiktatúrákban egy kicsit mindenkinek meg kell tanulni a szeretteiről és önmagáról gondoskodni, mert Orbánnak adófizető számok vagyunk és mint ilyenekből nem kár, ha páran meghalunk egy kis politikai népszerűségért cserébe. Amúgy nem értem, mert ha minden határt lezárattatott volna, akkor amúgy lehet sokkal tovább mehetett volna tényleg, hogy országon belül szabadabbak lehetünk . Most mindenki hazajön majd az első-második hullámos nyaralásból és már húzhatjuk is le a rolót...és így nem nála vagy a hazai GDP-ben csapódik le a pénz, hanem horvátban.. Ebből is gondolom amúgy, hogy már régen sokkal szarabb a helyzet, mint napi 5 eset...mert ha ez lenne igazából, akkor lenne értelme vigyázni erre az értékre úgy. Jön ami jön ez már szinte tény...de elhúzhattuk volna sokáig.. Persze itt minden csak kirakat, ki tudja hány nap vagy hét van igazából hátra...
ágimami
SystemError: Én már nem is merek belegondolni mi lesz! Na nem magam és a férjem miatt, hanem a gyerekem és az unokám, azaz a CSALÁDOM miatt!!
Ez a napi 5-6 eset tényleg vicc, de ez köszönhető annak, hogy alig van tesztelés, hisz cecilia asszony megtiltotta a kórházakban is!
Most pl. ez a besorolás is nonszensz, mert pl. Horvátország zöld övezetben van, holott egyre több a fertőzöttek száma!! Persze tudjuk miért!!!:DDD
Egy szónak is száz a vége, most már tényleg nem lehet tudni, mi van még hátra!!!
Persze azért bizakodok is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.