Elhunyt egy koronavírussal fertőzött 18 éves lány Belgiumban, aki a hatóságok szerint már régóta más súlyos egészségügyi problémákkal is küzdött – közölte a helyi média szerdán.

Meghalt egy 18 éves koronavírus-fertőzött lány Belgiumban

A közlés szerint a lányt három nappal korábban szállították kórházba, ahol állapota rendkívüli gyorsasággal romlott. Szervezete nem reagált a kezelésekre, az orvosok és az ápolószemélyzet nem tudta megmenteni.

A Brüsszel egyik kórházában elhunyt 18 éves lány a koronavírus második fiatal belga áldozata. Március folyamán a flandriai Gentben egy 12 éves lány esett a betegség áldozatául. Ő szintén más súlyos betegségekben is szenvedett, mielőtt megfertőződött volna.

Sophie Wilmes belga ügyvezető miniszterelnök részvétét fejezte ki az elhunyt családjának, és arra figyelmeztetett, hogy a vírus továbbra is jelen van az országban, és a járvány újbóli erősödésével fenyeget.

"A fiatalok sem immunisak a vírussal szemben, ez az eset erre emlékeztet"

- fogalmazott.

A fiatal felnőttek fertőzöttségi aránya jelenleg mintegy kétszer olyan magas, mint a 60 év felettieké – tette hozzá a liberális politikus.

A belga nemzetbiztonsági tanács szerdán arról döntött, hogy egyelőre nem engedélyezi a koronavírus féken tartását szolgáló korlátozások további lazítását. Az esetszámok több héten át tartó csökkenését követően az újonnan fertőzöttek száma a napokban ismét növekedni kezdett. A maszk viselése korábban csak a tömegközlekedési eszközökön, szombattól azonban az üzletekben, mozikban, színházakban, és minden olyan zárt helyiségben is kötelező, ahol egyszerre több ember tartózkodik.

Flandriában, az ország északi régiójában 4907, a déli Vallóniában 3392, míg Brüsszelben 1489 aktív fertőzöttet tartanak számon. A 11,5 millió lakosú országban közel 9800-an hunytak el a betegségben, illetve 62 802 ember kapta el a fertőzést.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
"A fiatalok sem immunisak a vírussal szemben, ez az eset erre emlékeztet"
Én meg ezt teszem hozzá!!! "Elhunyt egy koronavírussal fertőzött 18 éves lány Belgiumban, aki a hatóságok szerint már régóta más súlyos egészségügyi problémákkal is küzdött"..." Gentben egy 12 éves lány esett a betegség áldozatául. Ő szintén más súlyos betegségekben is szenvedett, mielőtt megfertőződött volna."... A fene sem gondolta volna hogy súlyos betegen nincs az embernek szinte semmi immunvédelme!!! Tényleg meghülyült az emberiség jelentős hányada???
Rockxy
ez a hír nem is annyira pánikkeltő.
de ez iszonyat:
youtu.be/3o4h2Oi6_YQ
:)
division
@Pálinkás Pál: Ellenben ha nem kapnak el ilyen fertőzést, még lehet, hosszú évekig élt volna mindkettő. Ilyenek eszedbe sem jutnak soha?
Pálinkás Pál
@division: Aha...és az meg sem fordult a fejedben hogy esetleg az alapbetegségük miatt haltak meg??? mert korona vírus ,ugyanúgy mint a rákos sejtek, ..minden élő emberben kimutathatók!!! aztán hogy mi lesz belőle ,az az immunrendszeren múlik!!! ...meg persze az sem mindegy ...hogy ők meghalhatnak egy egyszerű náthától...amitől neked csak az orrod folyik!!! utoljára mondom...a járvány létét nem kérdőjelezem meg...csak éppen nem azokat kéne cseszegetni,akikre semmi veszélyt nem jelent!!! ezek a "rendeletek " vonatkozzanak a veszélyeztetettekre...ha már mindenképpen utasítgatni akarják az embereket!!!...sarkítom a példát...mindenki kerülje el a cukrot...mert a diabéteszeseknél halált okozhat??? és még egy példa...börtönök...azt hiszem nálunk elég nagy a zsúfoltság...és érdekes módon nem hullanak az emberek odabenn...talán azért ,mert ott nem aggastyánok...meg súlyos betegek vannak összezárva!!!
division
@Pálinkás Pál: Azért rabokat is engedtek ki a börtönökből a járvány miatt.
Pálinkás Pál
@division: hol??? nálunk??? vagy valami Európai országban??? mert nem tudok róla!!!...a harmadik világban igen,de ott is csak azért mert féltek a börtönlázadásoktól...de a világon sehonnan sem érkezett hír hogy a telített börtönökben bárhol is járvány lett volna!!! akkor ezen el lehet gondolkodni...meg meg lehet nézni az áldozatok korát...90%-uk 70 feletti!!! vagy amúgy is súlyos beteg...és akkor visszatértünk az alapkérdéshez,miért zargatják azokat,akikre nem veszélyes?? mert ha az lenne,gondolod dicső kormányunk hagyná hogy a gyerekek maszk nélkül glasszálhassanak??? addig lesz kötelező a maszkhordás...amíg el nem fogy az a sok selejt ,amit beszereztek Kínából!!!
division
@Pálinkás Pál: Akire nem veszélyes, az átadja annak, akire meg veszélyes. Ez is nagy gond. Hogyan akarnád ezt megelőzni? Azt sem tudni, melyik krónikus betegségre miként hat, elkülönítenél mindenkit, akinek van valamilyen alapbetegsége? Ez nem ilyen egyszerű. Én már tudom, nem lesz továbbra sem iskola, csak otthoni tanulás, már fel vagyok rá készülve. Ez sajnos magával hozza majd azt, hogy még több tanulatlan hülye gyerek lesz, mert a szülők sok esetben összeadni képtelenek két számot, nem hogy gyököt vonni, buktatni meg gondolom nem lehet akkor sem, ha valaki le sem tojja, hogy be kellene küldeni a leckét, feladatok megoldásait, stb. Én nem tartok ettől, mert az én gyerekeim mindent megcsináltak eddig is, segítettem nekik mindenben ha kellett, jóformán négyesük sem volt, de a sok okos majd megint mit fog csinálni?
Pálinkás Pál
@division: szerintem ez az egész egy nagy parasztvakítás világszerte...egyébként..ha a veszélyeztetetteket szeparálnák, sokkal jobb eredmények lennének,és nem dőlne be a gazdaság...mert tudomásul kéne venni,mióta a világ világ ,általában az öregekkel,gyengékkel végez akármilyen kórság...ez a korona még nem érte el a szokásos évi influenzajárvány áldozatainak egyharmadát... most akkor ezek után minden flunál lezárjuk a világot??? már idén kétszer ennyien haltak meg AIDS-ben és a szövődményeiben...a többi fertőző betegséget meg sem említem...ja,...és vírus ellen nincs gyógyszer,ha majd valaki egyszer feltalálja,Nobel-díjat kap...a vakcina meg...a Covid a flu egy fajtája...és a flu is állandóan mutálódik... ez csak pár gondolat...
division
@Pálinkás Pál: Azért az érdekes lesz, ha mindkettő egyszerre támad majd télen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.