A következő év közepére elképzelhető, hogy széles körben elérhető oltóanyag áll majd rendelkezésre az új típusú koronavírus ellen – fogalmazott Szumija Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatóorvosa a dpa német hírügynökségnek adott interjúban hétfőn.

WHO: Jövő nyárra már bárki hozzájuthat a COVID-vakcinához

Az indiai orvos abból vonta le ezt a következtetést, hogy jelenleg több mint húsz oltóanyag van már a klinikai tesztelés fázisában, és a WHO szerint ezek közül néhány valószínűleg be is fog válni.

Szvaminatan arra számít, hogy 2021 elejére elkészülnek a kutatási eredmények, és az év közepére felfuttatható annyira a vakcina tömeggyártása, hogy az oltóanyag széles körben alkalmazható legyen.

A WHO vezető kutatóorvosa abból indul ki, hogy egy kísérleti vakcinának körülbelül 10 százalék esélye van a sikerre, így a jelenleg folyamatban lévő kísérleti oltóanyagok közül legalább egy vagy kettő, de akár több is hatékony lehet.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Csak egy halk megjegyzés...hány éve is van vakcina a sima flu ellen??? ennek ellenére évente kb háromszor annyi ember hal bele a szövődményekbe...mint a covidtól...
LauraEM99
Kоmоlу кaрсsоlаtокаt kеrеs?
Сsак itt vаlós еgyеdülálló lánуоk készеk kеvегni!
-
www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.