Indulhat a morális pánik.

Amerikai konzervatívok kinyomozták, hogy a The New York Times tulajdonosai rabszolgatartóktól származnak

A The New York Times című liberális lapot tulajdonló Ochs-Sulzberger-család felmenői között rabszolgatartók is voltak – állította a New York Post című lap hétvégi számának oknyomozó riportja.

"A helyzet sokkal rosszabb, mint gondoltam volna"

- állapította meg Michael Goodwin újságíró, aki a The New York Post mellett a republikánusokhoz közelálló Fox televízió kommentátora is. Az újságíró szerint bizonyítékok vannak arra, hogy a Sulzberger-családban nemcsak rabszolgatartók voltak, hanem sok családtag az amerikai polgárháború idején (1861-1865) a déli konföderációs erőket és a rabszolgatartókat segítette.

Példaként a szerző az Ochs-Sulzberger-család egyik pátriárkáját hozta fel: Adolph Ochsét, aki – mielőtt megvásárolta a The New York Timest – a Chattanooga Times című lap tulajdonosa volt. A lapban 1900-ban olyan vezércikk is megjelent, amely amellett foglalt állást, hogy az Ochs által is támogatott Demokrata Pártnak "talán ki kellene tartania amellett, hogy a négerek ördögi szavazati jogát szeszélyből terjesztették ki". Hat esztendővel később, a konföderáció elnöke, Jefferson Davis századik születésnapján a lap "nagyszerű déli vezetőnek" titulálta a konföderációs elnököt.

Ochs anyagilag is támogatta két konföderációs tábornok, Robert Lee és Stonewall Jackson emlékművének elkészítését a déli Georgia államban. Később a testvére, George Ochs pedig az 1930-as években – miközben a The New York Timesnál dolgozott –, a Konföderáció Veteránjai Fiainak nevű egyesület New York-i egyletét is vezette.

A New York Post publicistája leszögezte azt is: a család egyik tagjának, Bertha Levy Ochsnak (Adolph Ochs anyjának) legalább öt rabszolgája is volt Mississippi államban. S valószínűleg Bertha unokaöccsének, John Mayernak is volt rabszolgája.

"Vajon nem kellene a Timesnak is előbb saját magán kezdenie a konföderációs múlt feltárását?"

- fogalmazta kérdésbe az álláspontját a New York Post publicistája.

Arról, hogy mennyire diszkreditálja a lapot jelenlegi formájában az, hogy tulajdonosainak ősei kétszáz éve rabszolgákat tartottak, nem esik ennél több szó. Illetve az sem derült ki, hogy az említett, százhúsz éves vezércikk mennyire felelőssége a lap jelenlegi szerkesztőségének.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
...elég sokáig tartott a dolog! Azok a rabszolgatartók biztos libsik voltak! (;-)))
...a Trampli biztos ki fogja nyomozni,mert ő is egy csóró migráns germán családból származik!
ómió
Hát, efftársi harakiri, az ott se lesz várható!
nezelodo
Én mindig azon vigyorodok el, hogy a mi nagy emberünk, Kossuth Lajos ezektől a déli államok-beli rabszolgatartóktól remélte a tarháló körútja során a magyar szabadságharc bőkezű anyagi támogatását. Mintha nem lett volna képben a mi politikusunk!
Jozefina
És akkor mi van?? Több mint 150 évvel ezelőtt történteket felróni bárkinek is baromság!!!
sokanvagyunk
A nálunk megjelenő lapoknak is voltak előző tulajdonosai, egy fejléccserével megoldották - és a világ proletárjai eltűntek.
LauraEM99
Idе keгеseк еgу ideget!
Készеn áll а кísérlеteкге!
--
www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.