Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban, ahol tizenhárom beteg vesztette életét egy nap alatt a korábbi háromhoz képest, miközben napi kétszáz alá csökkent az újonnan szűrt fertőzöttek száma az egészségügyi minisztérium hétfői adatai szerint.

Olaszországban emelkedett a halottak, de csökkent az új fertőzöttek száma

A halottak száma 35 058. Az utóbbi huszonnégy órában a legtöbb, nyolc beteg Lombardia tartományban halt meg, ahol vasárnap – a járványterjedés februári kezdete óta először – egyetlenegy halottat sem regisztráltak.

Egy nap alatt százkilencven új fertőzöttet szűrtek a korábbi kétszáztizennyolc után, és nyolc régióban egy új beteget sem regisztráltak. A legtöbb új beteget, ötvenhatot ismét Lombardiában diagnosztizáltak, további negyvenkettőt Veneto és ugyanennyit Piemonte tartományban.

Az aktív fertőzöttek száma elérte a 12 404-t, hétszáznegyvenöten vannak kórházban, negyvenheten intenzív osztályon. A húsz olasz régióból tizenötben megüresedtek a Covid-19 betegeknek fenntartott kórházi ágyak. Házi karanténban a legtöbben, majdnem hétezren Lombardiában vannak, Emilia Romagnában ezerkétszázan, Lazióban több mint hétszázan.

A gyógyultak száma meghaladta a 197 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 244 264-t.

A római kormánynak július 31-ig kell bejelenteni, meddig hosszabbítja meg az akkor lejáró vészhelyzetet.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.