Az orosz egészségügy készen áll az olyan kihívásokra, mint amilyen a Covid-19-világjárvány második hulláma – jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök szerdai moszkvai parlamenti meghallgatásán.

"Két hónap alatt kétszer is elkapta a koronavírus-fertőzést egy egészségügyi dolgozó" – állítják Oroszországban
Fotó: Pixabay

Korábban Vlagyimir Csulanov professzor, az orosz egészségügyi minisztérium járványügyi főszakértője úgy vélekedett, hogy a vírusos, köztük a Covid-19 fertőzések második hulláma ősszel érheti majd el Oroszországot, de az nem lesz olyan erős, mint amilyen az első.

A kormányfő a törvényhozás alsóházában, az Állami Dumában úgy vélekedett, hogy

az egészségügyi rendszer nemzetközi összehasonlításban is jól vizsgázott. Kifejezte reményét, hogy Oroszországnak őszre már meglesz a vakcinája.

Közölte, hogy a lezárt és a befejezésükhöz közeledő kutatásokat az egészségügyi tárca Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézete (NICEM) és a védelmi minisztérium jegyzi. Bejelentette, hogy a novoszibirszki Vektor, valamint a Vakcinák és Szérumok Kutatóintézete is klinikai tesztelésre készül.

Misusztyin beszámolója szerint 17 tudományos intézet 26-féle vakcina kifejlesztésén dolgozik Oroszországban, ahol az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 5862-vel 789 190-re emelkedett a szerdán közölt hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény, amely arányát tekintve 0,7 százalékos, immár harmadszor csökkent 6 ezer alá. Az új esetek 25,9 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a koronavírus-fertőzöttek számát tekintve, az Egyesült Államok (3 902 135), Brazília (2 159 654) és India (1 193 078) után.

Az aktív esetek száma 3972-vel 204 392-re csökkent. A halálozások száma 165-tel 12 745-re, a gyógyultaké pedig 9669-cel 572 053-ra emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 25,7 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 255 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 267 171 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Vlagyimir Szipjagin, Vlagyimir megye kormányzója a VKontaktye közösségi oldalon szerdán közvetített felszólalásában elmondta, hogy

a régióban az egyik egészségügyi alkalmazott két hónap alatt kétszer is elkapta a Covid-19-fertőzést.

A TASZSZ hírügynökség ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszországban mindeddig nem történt hivatalos bejelentés újrafertőződésről. A kormányzó sajtótitkára szerint a másodszor is megfertőződött egészségügyi dolgozó felépült és munkába állt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tony fisher
Bár a tesztek azt mutatják hogy kétszer kapta el ,de ez nem igy van . Arról van szó ,hogy a virus tünetei megszünnek 4-6 nap után ,de a virus nem tünik el a szervezetböl . Még több mint egy hónap elteltével is "kiujulhat" . Rendkivül makacs és agressziv virus . "Beássa" magát a szervezetbe és sokáig ott is marad ,de közben csendben pusztit. Aztán amikor a szervezetet egy nagyobb fizikai-pszichikai megterhelés éri hirtelen ujra "berobban" .Engem az övsömörre emlékeztet . Ugyanis az is beágyazodik a szervezetbe ,majd valamilyen immunhiányos idöszakban kirobban az övsömör ,ami ugye bárányhimlö végül is - még gyerekkorunkból - akár negyven évvel korábbról ...
Csak azért irom ezt ,mert Nálam is pontosan ez történt , illetve többektöl jött info , hogy "nehezen lábalnak ki " belöle még több hét után is . Hol jobb a közérzet , hol ujbol van "valami furcsa". Összeállitottam egy "házi mixet" ami minimalizálta a tüneteimet : két kapszula ACTIMEL joghurt , 1 db 500 mg . Aszpirin narancslével bevéve ,plusz 1 D vitamin (1000 mg.) . Ezután egy nagy evökanál igazi méz . Majd fél óra mulva kettö gerezd nyers fokhagyma - lassan szétrágni és lenyelni . Leöbliteni vagy utána fogat mosni NEM SZABAD mintegy 6 orán keresztül ! Legjobb este lefekvés elött. (sulyosabb esetekben is kiprobálható)
Másnap ill. két -három napig minden este megismételni - amig tünetek vannak . Mindenkinek mihamarabbi gyógyulást
RuthBI75
Кomoly kapcsоlatoкаt кeгеs?
Csak itt vаlós egуеdülálló lánуoк кészeк kеvеrni!
-----
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.