Az amerikai elnökjelöltek első vitáját nem Indianában, hanem Ohióban tartják, mert az indianai Notre Dame Egyetem a koronavírus-járvány miatt visszalépett a vita megrendezésétől – jelentette be az elnökjelölti viták szervezését bonyolító bizottság hétfőn este.

A katolikus egyetem elnöke, John I. Jenkins tisztelendő közleményben tudatta, hogy a járvány miatt szükséges óvintézkedések "nagyon nagy mértékben csökkentik a vita megrendezésének nevelési értékét", s ezért lépnek vissza a rendezéstől. Hozzáfűzte, hogy éppen az óvintézkedések miatt jelentősen csökkenteni kellett volna az elnökjelölti vitán résztvevő diákok és önkéntes segítők lélekszámát is.

Az Elnöki Viták Bizottsága – az a nonprofit szervezet, amely évtizedek óta szervezi az elnökjelöltek vitáit – ezek után bejelentette, hogy az ohiói Clevelandben lesz a rendezvény, s a Case Western Reserve Egyetem és a Clevelandi Klinika közösen ad otthont neki.

Donald Trump és Joe Biden első vitáját szeptember 29-én rendezik meg, azt követően, hogy a két politikus augusztusban elfogadja pártjának elnökjelöltségét. A második vitát október 15-én a floridai Miamiban, a harmadikat pedig október 22-én a nashville-i Belmont Egyetemen tartják.

Az alelnök-jelöltek vitájára október 7-én, Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben kerül sor. A republikánus alelnökjelölt személye biztos, ő Mike Pence, a jelenlegi alelnök. A demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden még nem nevezte meg alelnökjelöltjét. Eddig csupán annyit közölt, hogy mindenképpen nő és afroamerikai lesz. Sajtóelemzők szerint erre pillanatnyilag a legesélyesebbnek Susan Rice látszik. Rice az Obama-kormányzatban először az ENSZ-ben volt nagykövet, majd Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadója lett.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.