Komoly a helyzet.

Járványügyi szakértő: máris itt van a koronavírus második hulláma

A koronavírus-járvány második hulláma bármikor elérhet minket, sőt az is lehet, hogy már itt van, hiszen nehéz megmondani, hogy a jelenlegi helyzet fog-e romlani.

Luxemburg is rákerült a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő országok német listára. Nem javasolják a német polgároknak, hogy az országba látogassanak. Ulf Nehrbass, a luxemburgi Járványügyi Intézet igazgatója szerint az esetszámok mostani felfutása a koronavírus második hulláma miatt van.

„Arra a kérdésre, hogy fog-e tovább romlani a helyzet, jelenleg lehetetlen választ adni. Bármelyik forgatókönyv lehetséges”

– mondta Rudi Balling, a Research Luxembourg elemzője.

Luxemburgban június eleje óta folyamatosan emelkedik a napi fertőzöttek száma. Az országban tilos minden tíz főnél nagyobb összejövetel, és kötelező tartani a két méteres szociális távolságot. A maszk használata kötelező, akárcsak hazánkban.

Forrás: HVG/Blikk

Kép: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
Érdekes: Várok, hogy bemehessek látogatni kórházba. Kötelező a maszk, rendben. Korábban érkeztem, mint a látogatási idő, várnon kellett, rendben. Egyszer csak látom az OMSZ (mentő) 2 kollégáját, ahogy szájmaszk nélkül átgrasszál a várón be a büfébe és vissza. Nekik nem kötelező ott, ahol nekem kötelező a szájmaszk? Vagy már be vanna oltva vmivel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@emerencia: Látod...magad is elismered...az idősekre veszélyes...nos, akkor miért is kell nekem szívni miatta??? kicsit sarkítva a példát ...én ne egyek cukrot,mert a cukorbeteg belehalhat???
emerencia
@Pálinkás Pál: Tévedsz, a fiatalokra is veszélyes, legfeljebb statisztikailag kevesebb az esély. Nekem pl. azért kell maszkot hordanom a munkahelyemen, hogy ne fertőzzek másokat. A cég által adott sebészmaszk legfeljebb arra jó. Azt viszonzásképpen én is elvárom, hogy mások is viseljenek maszkot, hogy ne vagy legalábbis kisebb eséllyel fertőzzenek minket, idősebbeket. Amennyiben viszont az a cél, hogy kapja el mindenki és hulljon a férgese, ne viseljen senki maszkot. Legfeljebb majd akkor fogtok csodálkozni, ha fiatal létére meghal jó pár ember vagy piszkos szenvedés árán túléli ugyan de soha nem lesz már egészséges.
Pálinkás Pál
@emerencia: nos...akkor ugorj neki a statisztikáknak...50 éves kor alatt a sima influenza halálozási rátája nagyobb mint a koronáé...érdekes,eddig ezzel nem volt gondotok!!! az hogy a flu évente háromszor ennyi embert visz el,azért sem hordtatok maszkot!!! 2014 ...nagy flu járvány Magyarország...kb 5000 ember halt meg csak februárban,nem láttalak ágálni a maszk mellett!!! és egy szóval nem mondtam hogy ne hordj maszkot,csak a másikat ne kényszerítsd rá...másik cikk alatt odatettem a hivatalos eredményeket...egy covid vírus mérete 0,06-0,1 mikron...a sebészeti maszkok szűrőképességének halsó határa 0,3 mikron...a textilmaszkokat meg sem említem...ez a tipikus lepkehálóval szúnyogot...ezek a maszkok csak a cseppfertőzés ellen jók...magyarul ha valaki nem köhög,tüsszög,semmi értelme hordania!!! ha nekem nem hiszel,nézz utána!!! és hogy szinte mindenhol miért kötelező...talán beletettek egy csomó pénzt a gyártásába...valahogy vissza kell hozni a befektetett tőkét... amelyik maszk valóban szűri a vírusokat...azt nem a patikákban ,meg a multikban árulják...és aranyáron kapható!!!
emerencia
@Pálinkás Pál: Azzal teljesen egyetértek, hogy a nem minősített maszkok kb. arra jók amit leírtál. Pl. egy célzott vásárlás félórájára megfelelnek a távolságtartás betartásával. Ami pedig a sima influenzát illeti: ellene van védőoltás, a koronavírusra viszont nincs immunizálás! Aki nem akar éhenhalni az kénytelen akkor is bemenni dolgozni, ha a munkahelyén nem teheti még azt sem, hogy kellő távolságot tartson másoktól mert pl. olyan mentalitású a "felelős" vezetője mint te, ergo nincs lehetősége még az ajánlások szintjén sem védeni magát és embertársait. Valamikor injekciót kértem minden évben a családomtól névnapomra, soha nem voltam utána komolyabban beteg. Az utóbbi két évtizedben megfázással soha nem kellett elmennem táppénzre. Ma már az életkoromra és krónikus betegségemre tekintettel ingyen kapom az oltást de a cégem az idén gondoskodott arról, hogy minden korú munkavállaló szintén ingyen jusson hozzá. DE nem kellett!!! Ismerőseim között is a legtöbben nem kérték a háziorvosuktól mert mindenféle oltásellenes marhasággal teletömték a fejüket. Ezek után a nem koronavírus által okozott influenzavírus halálozási statisztikájára hivatkozni felesleges. Tudtommal az emberi felelőtlenségre senki nem tud előállítani védőoltást.
Pálinkás Pál
@emerencia: nos...a sima influenza, az oltás ellenére is évente több embert visz el,mint a korona.. azt kéne megértenetek...hogy a covid járvány a legenyhébb flunál kevesebb áldozattal járt eddig,mégis felborítottátok a világot!!! azt már meg sem említem hogy az aktív korosztályra szinte veszélytelen!!! közlik itt naponta hogy hű de sok ember megfertőződött., csak azt elfelejtik hozzátenni hogy a 90 %-uk nem igényel semmiféle ellátást ,kezelést!! a kórházban ápoltak 95 %-a 65 év feletti!!! az elhunytak aránya világszerte 85% 65 év felett!!! és ezek nem titkos adatok,bárki megnézheti...Az USA-ban...amire előszeretettel hivatkoznak a halálesetek 80 %-a 65 év feletti... de mondok még egy példát ,aztán lezártam a témát...börtönök...laktanyák...mindkettőben zsúfolva az emberek...igaz nem öregek és betegek...tegyél már ide valami linket,hogy fordult -e elő valami olyasmi hogy számottevő embert kezelni kellett volna ezek közül korona miatt!!! és végül,mivel jársz dolgozni, gondolom közlekedsz az utcán...látsz te valamit ebből a haccacáréból??? ugye nem...ha a média nem ezt okádná,észre se vennéd hogy van! mellesleg a spanyolok már a tavaly márciusi szennyvízben kimutatták a Covidot...ergo az egész tavalyi évet végigéltük korlátozások nélkül!!!
Nessy
Jelen adatok szerint egyre több fiatal fertőződik meg a korona vírussal! Ez a második hullám már egy mutálódott vírus, és nem kér anyakönyvi kivonatot senkitől. Sajnos a maszk használat egyre kevesebb embert érdekel. Én néha ufónak érzem magam egyik másik üzletbe, maszkban.
Idős lévén, igyekszem másokra vigyázni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.