Az amerikai elnök közölte, hogy betiltják a kínai tulajdonban lévő TikTok videomegosztót az Egyesült Államokban.

Ami pedig a TikTokot illeti, betiltjuk az Egyesült Államokban. Megvan hozzá a felhatalmazásom. Holnap (szombaton) aláírom az erről szóló dekrétumot

– mondta Donald Trump az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetén helyi idő szerint péntek este újságíróknak, útban Floridából hazafelé.

A TikTok a kínai ByteDance vállalatcsoport tulajdonában van, amely a platform Kínában működő, cenzúrázott verzióját, a Douyint is üzemelteti. Csaknem egymilliárd felhasználója van szerte a világon.

Donald Trump betiltja a TikTokot

Az azzal összefüggő nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, hogy a kínai hatóságok ellenőrzése alatt áll, a TikTok – amelyet Indiában már betiltottak – régóta bírálatok céltáblája az Egyesült Államokban.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nemrégiben úgy fogalmazott, a platformon keresztül személyes információk garmadája kerül a kínai kommunista párt kezébe.

Trump világossá tette a vele utazó újságíróknak, hogy nem lenne ínyére egy olyan megoldás, hogy a TikTokot úgy választanák le a kínai anyacégről, hogy egy amerikai vállalat tulajdonába kerülne. Pénteken a Fox Business és a The New York Times is azt jelentette meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy a Microsoft szoftveróriás tárgyalásokat folytat a TikTok felvásárlásáról.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
betilthatja az USA-ban, majd megkerülik valamilyen trükkel...

Néha találok olyan szellemes kis videót is, ami kárpótol harminc érdektelent...
Nekem tetszik...
rokker33
Jól teszi minden Kínával kapcsolatos dolgot tiltani kell!!Az emberek minden adatait ellopják majd használja úgy hogy a felhasználó teljes mértékben beleegyezett, pedig nem is akart csak másképp nem használhatja a programot! A Huawei is megjárta de megérdemli!
SystemError
Azért betiltani egy szoftvert, "mert kínai", de amúgy semmi konkrét vád nincs, azért elég durva lépés. Nem értem miért kell betiltani és miért nem kötelezik a szoftver gyártóját felügyelt adatkezelésre. Vannak erre módszerek, de erről szó nincs. Csak kérdezem, hogy amúgy Amerikai nemzetbiztonság nem áll kapcsolatban az Apple, Google, Facebook és többi közösségi szoftver gyártókkal? Szóval ez inkább politikai döntés volt. Meg lehet érteni...,de megint csak a "nekem lehet, neked nem" játékot játssza Amerika, ami nemzetközi szoftverpiacon. Ráadásul ha ezt most komolyan vennénk, akkor mi van a huawei, xiaomi, stb nagy kínai gyártókkal.. Ez ma már kikerülhetetlen, kivéve, ha az ember szabad forráskódú szoftvereket használ
rokker33
@SystemError: Kína Amerika konkurenciája! Kína sem használ Facebookot Gogglelt Apple terméket akkor Amerika miért tenné ezt a kínai eszközökkel és szoftverekkel??! Korlátozni nem tudják,ahhoz nincs meg a megfelelő eszköz ezért tiltják be! Nincs ezzel gond külön kontinens mi kapjuk a sok szar kínai terméket ők nem kérnek belőle!A propaganda ott is működik majd hazudnak valami nagyot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.