Ismét magyar elnököt választott magának a Vajdasági Tartományi Parlament, mégpedig a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetőjét, Pásztor Istvánt, aki megérdemli a kinevezést, mert sokat tett a szerb-magyar barátság megterméséért – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

A tárcavezető azt írta, sok kompromisszum és még több munka vezetett odáig, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai a gyűlölködésből történelmi barátsággá alakultak át.

Szijjártó: gyűlölködésből történelmi barátsággá alakultak át a szerb kapcsolataink

Soha nem voltak ilyen jók a kapcsolataink, mint most, és ennek nemcsak a két ország a haszonélvezője, hanem mindenekelőtt a vajdasági magyar közösség – emelte ki.

"A magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy Szerbia minél előbb csatlakozhasson az Európai Unióhoz, támogatjuk magyarországi és vajdasági cégek beruházásait, a szerbek pedig minden szomszédunknál több jogot adnak a náluk élő magyar közösségnek"

- fűzte hozzá.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a szerb-magyar barátságnak erre a hétre is jutott egy kifejeződése: Aleksandar Vucic pártjának kényelmes abszolút többsége ellenére ismét magyar elnököt választott magának a Vajdasági Tartományi Parlament, mégpedig a vajdasági magyarok vezetője személyében.

"Pásztor István az egyik legtöbbet tette a két nemzet barátságának megteremtéséért, így nem lehet kérdés, hogy megérdemli-e a kinevezést. S ez a kinevezés a garancia arra, hogy a szerb és a magyar kormány ugyanúgy gondolkodik a vajdasági magyarok közösségéről, mely összeköt és nem szétválaszt minket"

- hangsúlyozta a külügyminiszter.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maxipocak
Ha van Európában akiknek még a kérdését sem hiszem el, azok a szerbek.
SystemError
Itt bizony nagy üzletek lesznek a jövőben, ha jön a testvérnemzetes baszás előtti felszopás. Csirkebubut azért szeretik, mert jó csattogósan csinálja az okos kis homlokával. Aztán ez kisfiúsan nagyfiús, komoly hangon beszélés ebben korban és pozícióban is egy nagy ember stabil önértékelésére vall ám.

Amúgy szegény még az értelmesebb fideszesek közé tartozna, ha az önértékelési zavarai miatt. Vagyis mert egy kis baszadék csirkefos és csak a sötét oldal hatalmával megy neki a szex..:) Nézzétek meg a sok gülüszemű fideszest, mennyi elnyomás és gúny érhette őket a fidesz előtt, de most lett hatalmuk.

Orbán legjobb emberei az ilyenek, a pénz másodlagos. Most ők röhögnek gúnyosan másokon !
Rendszerint sajnálom a fogyatékos embereket, de akik ezt az utat választják, hogy még elbaszottabbak legyenek, azoktól kifejezetten hányok!
Sámannus
Mondjuk azért mert oda talicskázzátok a pénzt te agyalágyult.
Gyütt Mönt
Meglátjátok, hamarosan a románokkal is puszi pajtások leszünk :))
solidedge
Most már csak a nem Fideszt támogató magyarokkal kellene megbékélnetek, de itthon csak gyűlölni tudtok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.