Gyergyószentmiklóson szombaton délben letették annak az ökölvívó központnak az alapkövét, amelyet a magyar állam támogatásával épít fel az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület. A központ a Magyar Ökölvívó Szövetség tulajdonába kerül.

A rendezvényen Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke is részt vett, és beszédet mondott. Az esemény végén a magyar közmédiának úgy nyilatkozott: az épület több lesz egy egyszerű sportközpontnál, közvetve az erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradását is szolgálja.

Erdélyben épít boxakadémiát a magyar kormány

Elmondta: céljának tekinti, hogy a magyar ökölvívó-bajnokságot kiterjesszék az egész Kárpát-medencére, és a nyílt bajnokságon az erdélyi fiatalok is jó eséllyel induljanak.

"A Magyar Ökölvívó Szövetség mindent megtesz azért, hogy itt, Erdélyben az ökölvívást magas szinten űzzék, és jó eredményeket érjenek el" – jelentette ki.

Huszár Árpád, a Godako egyesület elnöke az MTI-nek nyilatkozva elégedettségének adott hangot, amiért a gyergyói gyermekeknek immár olyan körülményeket tudnak biztosítani a fejlődéshez, amilyeneket az eddigi eredményeikkel kiérdemeltek.

A rendezvényen Böjte Csaba ferences szerzetes, a Szent Ferenc Alapítvány elnöke is megjelent. A szerzetes által kialakított árvaházláncból mintegy nyolcvan gyermek vesz részt az ökölvívóképzésben.

Amint a képzést szervező Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület által összeállított sajtóanyagból kiderül: a sportközpontnak nyolc hónap alatt kell felépülnie. Az 1601 négyzetméter alapterületű épület egyik része versenyek lebonyolítására lesz alkalmas, a ring körül 800 nézőt befogadó lelátó épül.

Az edzéseket kiszolgáló épületrészben egy 270 négyzetméteres edzőtermet alakítanak ki, ahol egyszerre 40 sportoló dolgozhat, egy másik, 140 négyzetméteres teremben a sportolók erőnlétét fejlesztik. Az épületben emellett öltözők, masszázsszoba, mosdók és orvosi szoba is helyet kap.

Az építkezésre 380 millió forintot szánnak, további 10 millió forintot pedig eszközvásárlásra, berendezésre fordítanak.

A Huszár Árpád által vezetett gyergyószentmiklósi Godako sportegyesület öt éve próbálja meghonosítani Erdélyben az ökölvívó akadémiai rendszert. A magyar kormány 2017 decemberében döntött arról, hogy 452 millió forinttal támogatja a gyergyószentmiklósi sportközpont felépítését. A következő évben a székelyföldi város észak-nyugati kijáratánál vásároltak telket a létesítménynek, melyen most kezdődhet el az építkezés.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Tessenek mondani, itt mindenkinek jut támogatásra, csak a több százezer munkanélkülivé vált embereknek nem???
Nem szoktam káromkoni, így most sem írok többet, csak annyit, hogy SZÉGYEN amit csinálnak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@solidedge: Duplán! Mint a drága nemzettestvéreink.
kereső
Nos én nem fogom vissza magam. Az a nagyon jó mennybeballagó qurva kormány élen orbánnal., hogy rohadnátok meg mind. És csak azértis!!!qrva ország, hogy ezt eltűri. Az ország kifosztását.
Nessy
@kereső: És meg vannak sértődve, ha finoman szólva, megint kezdenek bennünket utálni. Még emlékszem a "szép időkre", amikor Erdélyben magyarul kérve nem kaptam egy kiló kenyeret, de amikor suttogva a pokolba kívántam őket, azt értették, és a polizájjal fenyegettek.
Gyütt Mönt
Mostanáig a focisták voltak a sztárok, de úgy látom lecsengett. Akkor átképezem magam ökölvívónak :)
balos
Szeretném már látni a magyar csauseckut a sorfal előtt az összes "saját-lábon álló" rokonával!Nem várom el,hogy lőjenek,de azért azt a pár pillanatot szívesen filmezném!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.