Az utóbbi hónapban fokozatosan emelkedik és immár igencsak közelít az 1 egészhez Olaszországban a járvány fertőzési rátája, az az arányszám, amely megmutatja, hogy egy koronavírus-fertőzött átlagosan hány embert fertőz tovább – adta hírül hétfőn a Hszinhua kínai hírügynökség, amelyet a portfolio.hu idéz.

Olaszországban megint kezd belobbanni a járvány?

Nyolc régióban már 1 fölött van az érték, ami a ragály egyre gyorsuló terjedését jelezheti előre. Az országos átlag a pénteken közzétett hivatalos adat szerint ugyanakkor még "csak" 0,98, és 1 alatt van a hányad Lombardiában, amelyet a leginkább sújtott tél végén és tavasszal a járvány.

Bár a fertőzési ráta emelkedő, az újabb bizonyított esetek száma alacsony. Hétfőre – egy nap alatt – a 60 milliós lakosú Olaszországban csupán 159 új fertőzöttet regisztráltak, míg március 18. és április 12. között négyezer fölött volt a szám.

Ami a ragály halottait illeti, hétfőre 12-en vesztették életüket egy nap alatt, míg március 27-én – a legtragikusabb napon – 969-en haltak meg a járvány miatt.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Nahát lassan egy év alatt sikerül magyarul megtanulni a firkászoknak... mert volt itt berobban meg bedurran (bár utóbbi még szlengben elmegy, míg előbbi nettó idiotizmus), a belobban viszont már jobb, bár persze ez sem tökéletes; egy tanult ember még így sem mondja/írja... hanem beindul újraindul, felível stb... vannak civilizált kulturált kifejezések erre... Ja bocsánat, ahhoz kéne kulturált civilizált nemzet, ami nincs... úgyhogy végülis valóban tökmindegy..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.